Днес в къща-музей Дико Илиев бе открита изложба с творби

...
Днес в къща-музей Дико Илиев бе открита изложба с творби
Коментари Харесай

В Оряхово откриха изложба, посветена на проф. Марин Върбанов

Днес в къща-музей " Дико Илиев " бе открита галерия с произведения от 24-ти пленер отдаден на проф. Марин Върбанов. С откриването на тази галерия бе сложено началото на Панаирната седмица в Оряхово. Секретаят на общината Христинка Цонева се обърна към участниците в пленера и към Нейчо Савчев с думите: " Уважаеми създатели, без вас, без гледката с въодушевени от оряховските изгреви и залези очи, вторачени в платното, без гласовете ви по оряховските улички, без настроението, което създавате, оряховският август не би бил същият! Уважаеми господин Савчев, за неугасващия възторг и професионализъм при образуване и осъществяване на обичаен годишен интернационален пленер отдаден на проф. Марин Върбанов реверанс и човешка благодарност от името на цялата оряховска общност! С откриването на тази галерия дружно даваме началото на 92-те Панаирни дни в Оряхово! Да са незабравими, да са колоритни като картините ви, да са щастливо споделени, светли и слънчеви! "
 
 В Оряхово откриха галерия, отдадена на проф. Марин Върбанов В Оряхово откриха галерия, отдадена на проф. Марин Върбанов Източник: Община Оряхово
На днешния необикновен конгрес, събрал хора на изкуството от цяла България участва Румяна Декова, ръководител на Общински съвет-Оряхово, жители и посетители на града, които имаха опцията да се насладят на прелестните произведения на художниците. Очакваме ви на 18 август от 18:00ч., когато ще бъде открит и детски пленер " Проф. Марин Върбанов " в Екемджиевата къща, приканват от общинския пресцентър. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР