Днес в Благоевгра с открива македонски културен клуб, който носи

...
Днес в Благоевгра с открива македонски културен клуб, който носи
Коментари Харесай

Много полицаи, патриотични песни и протест на откриването на македонския клуб

Днес в Благоевгра с открива македонски културен клуб, който носи името на Никола Вапцаров.

От през вчерашния ден в града се чака напрежение и конфликти. Още сутринта на място имаше засилено полицейско наличие, а български трибагреници пък са опънали на балконите си доста хора в околните блокове.

Племеникът на Никола Вапцаров - Никола, също е на място. Той е засегнат, че името на чичо му се употребява по този метод и ще изясни пред македонски медии, че Никола Вапцаров е българин.

В момента има към 100 служители на реда пред клуба, който би трябвало да бъде открит в 12 часа. 

Според Вътрешна македонска революционна организация частната самодейност, наречена " македонски културен клуб " е следващата антибългарска провокация от страна на политиците в Скопие, написа " 24 часа ". От Вътрешна македонска революционна организация напомнят, че съгласно Конституцията България е еднонационална страна, а в Преспанското съглашение е записано, че македонско малцинство в страната ни няма.

От партията са разположили тонколони пред културния клуб и са пуснали мощно патриотични песни, които огласяват  цялата улица. Северномакедонците са поискали музиката да се намели. За да не стане конфликт, полицията пази към тонколони

Припомняме, че клубът се открива от частна организация, която счита, че македонците в България са " угнетени " и се бори за техните права.

 Представители на външното ни министерство дефинираха събитието като „ провокация, зад която стоят хора, които имат антизападни, антинатовски настроения и задачите им са да провокират напрежение както у нас, по този начин и в Северна Македония. “

Очаквайте детайлности!

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР