Днес в 17.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев

...
Днес в 17.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев
Коментари Харесай

В 17 часа Асен Василев отива с мандата при Радев

Днес в 17.00 часа на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще одобри претендента за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 47-ото Народно заседание Асен Василев, на който според конституционната процедура, връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент.

В сряда вечер „ Продължаваме промяната”, Българска социалистическа партия, „ Демократична България” и самостоятелните завършиха управническата стратегия за идващите 6 месеца, а на идващия ден Националният съвет на Българска социалистическа партия я утвърди.

Кандидатът за министър председател Асен Василев обаче заяви, че към момента няма поддръжката на 121 народни представители. Той анонсира, че актуалният министър председател в оставка Кирил Петков участва в състава на възможния кабинет. Имена на министри обаче не са ясни. На този стадий от всички страни отхвърлят да са водени диалози за състав и конструкция на Министерски съвет.

Ден преди да отиде при президента, Асен Василев още веднъж удостовери, че в случай че няма 121 гласа в Народното събрание няма да бъде импортиран проектокабинетът.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от своя страна съобщи, че в случай че първият мандат не се реализира и третият им бъде връчен от президента, левицата ще постави всички старания за водене на договаряния за сформиране на постоянен кабинет.

ГЕРБ към този момент оповестиха, че незабавно ще върнат втория мандат. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР