Днес трябва да приемем териториалните плановете, а утре да ги

...
Днес трябва да приемем териториалните плановете, а утре да ги
Коментари Харесай

Николай Денков: Днес трябва да приемем териториалните планове, а утре да ги изпратим към ЕК

Днес би трябвало да приемем териториалните проектите, а на следващия ден да ги изпратим към Европейската комисия. Това съобщи пред публицисти министър-председателят Николай Денков. Премиерът ще вземе присъединяване във Второто издание на интернационалната конференция “Spinoff Bulgaria ”, предава Българска телеграфна агенция.

Ако не бъдат признати, България може да загуби, с изключение на над 1,4 милиарда лева по проектите, свързани със Стара Загора, Кюстендил и Перник, още три милиарда лева по проектите, свързани с всички останали териториални проекти, разяснява министър председателят.

Проект на решение за одобрение на нови цели по стратегия " Развитие на районите " 2021 - 2027 година и на планове на териториални проекти за обективен преход на Република България за регионите от равнище NUTS3 - Стара Загора (и прилежащите общини), Кюстендил и Перник, като част от програмата ще прегледа през днешния ден на изключително съвещание Министерският съвет.

Среща сред премиера акад. Николай Денков и президентите на КНСБ – Пламен Димитров и на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов е имало тази заран, оповестиха във Facebook от двата синдиката. Срещата е била по покана на министър-председателя, показват от КНСБ.

Разговорите са по отношение на териториалните проекти за обективен преход за Стара Загора, Кюстендил и Перник. Днес тематиката е в дневния ред на изключителното държавно съвещание този следобяд.

„ Президентът на КНСБ настоя държавното управление и партиите от ръководещата коалиция да подхващат всички нужни дейности пред Европейска комисия за отсрочване на периода за показване на териториалните проекти за обективен преход “, осведомят от КНСБ.

От КТ „ Подкрепа “ показват, че упованията на протестиращите не са се оправдали. Оттам показват, че държавното управление ще прегледа плановете на териториалните проекти „ с козметични промени “.

„ Решението на държавното управление за утвърждение на документите в настоящия им тип ще обезсмисли едно бъдещо съглашение на министър-председателя и синдикатите “, разясняват още от синдиката.

„ Загробването на българската енергетика е закононарушение, което няма да позволим. Искаме да се сътвори механизъм за потенциал или посредством различен метод да се подсигурява сигурността на електроенергийната система “, показват още от КТ „ Подкрепа “.

Преди седмица митинг във връзка със ориста на въглищните централи и бъдещето на енергетиката се състоя в центъра на София.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР