Днес трима богати бизнесмени се завърнаха благополучно на Земята от

...
Днес трима богати бизнесмени се завърнаха благополучно на Земята от
Коментари Харесай

Трима богати космически туристи благополучно се завърнаха на Земята

Днес трима богати предприемачи се завърнаха наред на Земята от Международната галактическа станция, заяви Асошиейтед прес

Корабът "Дракон " изведе на 9 април до МКС трима предприемачи - 72-годишния Лари Конър от Дейтън, Охайо, който ръководи "Конър груп ", 52-годишния Марк Пати, създател и основен изпълнителен шеф на "Маверик корп " в Монреал, Канада, 64-годишния израелец Ейтан Стибе, някогашен водач на изтребител, създател и съучастник във "Вайтал кепитъл " и 63-годишния някогашен астронавт на НАСА Майкъл Лопес-Алегрия, който работи в "Аксиом спейс ", съобщи

Те прекараха две седмици на станцията дружно със седем професионални астронавти: трима американци, един немец и трима руснаци.

Изпратените на МКС четирима астронавти от "Аксиом спейс " бяха първият напълно комерсиален екип галактически туристи, дошъл на станцията. Те носеха със себе си на МКС съоръжение за близо 20 научни опита, биомедицински проучвания и софтуерни демонстрации, които да бъдат осъществени в орбита, показва Ройтерс.

Прибирайки се с капсула на "СпейсЕкс ", те се приводниха в Атлантическия океан край крайбрежията на Флорида,. С това завърши 17-дневната им обиколка, която им струваше по 55 млн. $ на човек.

Пътуването трябваше да продължи малко повече от седмица, само че неприятното време задържа посетителите в орбита съвсем два пъти по-дълго от плануваното.

"Добре пристигнали назад на планетата Земя ", оповестиха по радиото от контрола на полетите на „ СпейсЕкс “ от Южна Калифорния. "Надяваме се, че сте се насладили на спомагателните няколко дни в космоса. "

„ Невероятна задача “, сподели магнатът в областта на недвижимите парцели Лари Конър.

„ СпейсЕкс “ ще се опита да изстреля трима астронавти на НАСА и един италианец до галактическата станция още в сряда. Те ще заменят тримата американци и един немец, които са там от ноември и ще се върнат на Земята.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР