Днес сме решили да ви представим един малко по-интересен десерт,

...
Днес сме решили да ви представим един малко по-интересен десерт,
Коментари Харесай

Вкусен десерт с бутер тесто и тиква

Днес сме решили да ви представим един малко по-интересен десерт, който не се подготвя по никакъв начин мъчно, само че пък за сметка на това става извънредно апетитен. Много рядко се сещаме да се похапнем тиква, по тази причина е доста добра концепция да я приготвим по някакъв ексцентричен метод, с цел да можем да се възползваме от потребните субстанции, които съдържа. Ще ви разкрием по какъв начин елементарно и бързо да си приготвите десерт с бутер тесто и тиква. Страхотен е за всевъзможни мотиви – за десерт, който да предложим на фамилията или пък за сладко прелъщение, с което да изненадаме гостите си.

Необходими са ни следните артикули: шестотин грама бутер тесто, половин кг тиква, двеста грама орехи, една чаена чаша захар, една чаена лъжичка канела, четири супени лъжици кафява захар, едно яйце; за украса – триста грама ванилов сладолед, шоколадов топинг, мента.
Начин на подготвяне: Обелваме тиквата, почистваме я от семките й и я нарязваме на едри части. Варим ги в тенджера с вода до цялостно омекване. След това изливаме половината течност и намачкваме усърдно тиквата. Прибавяме захарта и канелата и бъркаме на котлона до момента в който получим гъста примес и течността изцяло изври. Счукваме орехите, само че не на доста ситно и ги прибавяме към тиквата. Оставяме сместа да се охлади.
Разделяме бутер тестото на две идентични части, които изцяло би трябвало да покриват дъното на правоъгълна тава за печене. Слагаме едното парче, покриваме го с плънката и от горната страна слагаме другото парче бутер тесто. След това с изострен нож разрязваме десерта на триъгълници или ромбове. Отгоре го намазваме с разрушено яйце, поръсваме с кафява захар и печем в авансово загрята на двеста градуса фурна за към половин час. Сервираме десерта охладен, като върху всяко парче слагаме топка ванилов сладолед, полята с шоколадов топинг. Добър вкус!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР