Днес сме обнадеждени. ЕК ни разбира и подкрепя във вижданията

...
Днес сме обнадеждени. ЕК ни разбира и подкрепя във вижданията
Коментари Харесай

Транспортният министър с важно уточнение за днешното решение по пакета "Мобилност"

Днес сме обнадеждени. Европейска комисия ни схваща и поддържа във вижданията ни, че има несинхронизирани политики. С тези думи министърът на превоза Росен Желязков разяснява днешното утвърждение на европейските страни за пакета „ Мобилност”, който планува камионите да се връщат в страната, от която са, на всеки два месеца.

„ На 12 декември, когато бе среднощното съвещание на триалога, бяхме наясно накъде отиват нещата. Последното предложение беше да се връщат на 8 седмици и знаехме какво е разпределението на силите.

Миналата седмица имахме доста интензивни диалози с комисарите. Знаехме какво е предлагането, по какъв начин са разпределени силите, какво е квалифицираното болшинство в Съвета. Идеята ни беше, че Европейска комисия не е предложила такава мярка и ние би трябвало да работим с Комисията, с цел да синхронизираме позициите”, разяснява той пред bTV.

„ Днес беше съвещанието на КОРЕПЕР, където се гласоподава официално позицията на Съвета. Много малко не ни доближи да преборим квалифицираното болшинство.

Същественото е друго – че Европейска комисия излезе с декларация. Оптимистичното е, че Европейска комисия декларира: Ние, като комисия, още занапред ще възложим връщане на транспортните средства. Ако се окаже, че са правилни вашите констатации за замърсяване на околната среда от придвижването на празни камиони, тогава това ще отпадне още преди да влезе в действие законодателният план.

Обнадеждени сме, тъй като до оня ден не знаехме какво решението ще вземе комисията преди или откакто влезе в действие. Комисията работи кардинално и това ни дава доста положителни шансове”, уточни той и добави, че от ден на ден страни се причисляват към нас.

„ Европейският парламент ще се занимава с тематиката през месец май идната година. Следващите две години ще имаме още време ", сподели още транспортният министър.

В умозаключение министър Желязков се обърна към превозвачите и ги прикани да си гледат бизнеса и да си правят работата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР