Днес следобед започва вторият кръг от преговорите между Русия и

...
Днес следобед започва вторият кръг от преговорите между Русия и
Коментари Харесай

Чака се стартът на втория рунд от преговорите Русия-Украйна

Днес следобяд стартира вторият кръг от договарянията сред Русия и Украйна.

Те се организират в Брестка област в Беларус, заяви ръководителят на съветската делегация и помощник на президента Владимир Путин - Владимир Медински, представен от ТАСС.

" Преговорите ще се състоят там, където бяха планувани - на територията на Брестка област в Беларус ", сподели той.

По думите му предложенията на украинската страна включват филантропичен, политически и военно-технически аспекти.

Предложенията на съветската страна също са в тези три аспекта и в този момент следва сливане на позициите. Очакваше се диалозите да започват в 15.00 часа локално време, само че все още удостоверение за началото им няма.

Нов кръг украинско-руски договаряния ще стартира до няколко часа, заяви преди минути Михайло Подоляк, консултант на президента на Украйна Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

Той написа онлайн, че украинската делегация пътува с хеликоптер към мястото на срещата.

По-рано беларуската държавна осведомителна организация БелТА цитира съветския основен договарящ Владимир Медински, че вторият кръг от диалозите с украинската страна ще се организира в Беларус и ще стартира в 12 ч. по Гринуич (14 ч. българско време).

На 28 февруари се организира първият кръг от договарянията, като срещата продължи пет часа, само че след нея украинският президент не изрази необикновен оптимизъм да се стигне до позитивен резултат и мир. Украйна упорства Русия да спре военните дейности, до момента в който текат договарянията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР