Днес ще ви предложим една изключителна рецепта, с която ще

...
Днес ще ви предложим една изключителна рецепта, с която ще
Коментари Харесай

Голи зелеви сарми на фурна – откакто мама ме научи ги приготвям най-редовно, защото готвенето им е истинско удоволствие

Днес ще ви предложим една изключителна рецепта, с която ще съумеете да си спестите доста време и старания в кухнята – ще ви кажем по какъв начин да си извършите голи зелеви сарми. Преимуществата са доста, като най-важното от тях, несъмнено е, че ще избегнете досадното упражнение по завиване на сармите. Готвенето на тази манджа просто е същинско наслаждение. А резултатът? Е, той в действителност е необикновен. Още с първото подготвяне на ястието, просто ще се влюбите в него и то ще ви стане едно от обичаните, което да готвите при всеки комфортен случай. Защото то е луксозно ядене, толкоз апетитно, че всички на трапезата небрежно ще ометат чиниите си. Ето и какви артикули са ви нужни: 300 грама кисело зеле, 400 грама кайма, яйце, морков, копър, зелен лук, 2 супени лъжици галета или примес за паниране, 4 супени лъжици доматено пюре, кимион, сол, черен пипер – на усет, 1 чаена лъжичка захар.

Ето и какво би трябвало да извършите. В дълбока купа нарежете киселото зеле на ситно.
Добавете каймата, и подправете на усет с кимиона, солта и черния пипер. Прибавете също и галетата (сместа за паниране) и яйцето и объркайте доста добре, до момента в който получите еднородна примес.
От нея оформете дребни кюфтенца, които би трябвало да наредите в подобаваща тавичка, дъното на която сте намазнили с олио. Настържете морковите на едро ренде, на ситнете копъра и ги смесете с морковите.
След това поръсете с тази примес кюфтенцата.

Разредете доматеното пюре в една чаша гореща вода, сложете една чаена лъжичка захар, както и сол и черен пипер на усет, само че не прекалявайте с последните две подправки. Залейте с доматената течност кюфтетата. Покрийте с фолио и поставете в авансово загрята на 180 градуса фурна за един час. Когато извадите ястието го поръсете с нарязан на дребно зелен лук. Това е! Добър вкус!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР