Днес ще се задържи много ветровито, по северните склонове на

...
Днес ще се задържи много ветровито, по северните склонове на
Коментари Харесай

Варненци са предупредени за утре

Днес ще се задържи доста прохладно, по северните скатове на планините ще духа плевел и стремителен южен вятър – фьон. Облачността ще е променлива по-значителна над планините и тук-там, основно по южните им скатове, ще превали. Вечерта над западните региони ще се заоблачи и ще завали дъжд, в крайните северозападни региони – натоварен. Температурите остават високи, оптималните – сред 16° и 21°, в регионите с фьон - и по-високи, в София – към 18°.

Прогноза за България за 20.01.2023

Атмосферното налягане едва ще се намали, само че до края на деня още веднъж ще се увеличи и ще се приближи до междинното за месеца.

През идващото денонощие през страната ще премине средиземноморски циклон. Ще бъде най-вече облачно, прохладно и с превалявания. През нощта в западната половина от страната вятърът краткотрайно ще отслабне, тук-там и ще стихне. На изток ще продължи да духа мощен и стремителен южен вятър. Утре вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува леден въздух. През целия ден в Източна България ще остане от юг и там температурите ще останат по-високи.

На доста места ще има превалявания от дъжд, обилни в планинските региони и Югозападна България. Привечер с понижението на температурите на доста места в западните региони от страната дъждът ще премине в сняг, ще се образува снежна завивка, само че бързо ще спре. Минималните температури ще са най-вече сред 7° и 12°, в югозападните региони от страната – сред 4° и 6°. Максималните температури ще са в необятни граници, от 8° - 10° в Западна България до 18° - 20° на изток. 

В планините ще остане прохладно със мощен и плевел южен вятър. След обяд вятърът ще отслабне и в масивите от Западна и Централна България ще се ориентира от запад-северозапад. Ще бъде най-вече облачно и с превалявания от сняг, ще има виелици. В Рило-Родопския масив количествата ще са обилни. Под към 1000 метра преваляванията ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към 1°.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и с валежи от дъжд. Ще бъде прохладно със мощен южен вятър. Максималните температури ще са сред 12° и 26°. Температурата на морската вода е 9° - 10°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

За цялата страна са в действие жълт и оранжев код за мощен мятър и превалявания от дъжд - без областите Пловдив, Стара Загора и Плевен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР