Днес ще се върнем в 80-те години на миналия век

...
Днес ще се върнем в 80-те години на миналия век
Коментари Харесай

"Оркестър без име" остава любим филм на поколения българи

Днес ще се върнем в 80-те години на предишния век с цел да ви разкажем за обичания на генерации българи филм „ Оркестър без име ", гледан от над 2 милиона фенове. Лентата е снимана през 1980 и 1981. През 1982 година е премиерата на кино лентата. Сюжетът споделя за четирима мъже с разнообразни специалности, които събира музиката, а фантазията им е да завладеят влиятелните подиуми. Режисьор на кино лентата е Людмил Кирков, сюжетът е на Станислав Стратиев. Ролите са в осъществяване на Георги Мамалев, Павел Поппандов, Филип Трифонов, Велко Кънев, Катерина Евро, Мария Каварджикова. сюжетът е писан особено за тях и по тази причина е решено да останат с същинските си имена. Кастинг е имало само за ролята на певицата Рени, извоюван от Катерина Евро.

Според Николай Николаев, който извършва ролята на италианеца Джани Леопарди, филмът е толкоз сполучлив поради това, че режисьорът съумява да направи от актьорите съавтори на кино лентата. „ Оркестър без име ". Освен че са положителни другари, Велко, Павел, Филип и Мамалев имат и възприятие за комизъм, което няма граници. По време на снимкитете си вършат страхотни номераи изобщо целият снимачен развой си е още една доста смешна комедия. За артистът Георги Мамалев присъединяване му в Оркестър без име е бил извънреден шанс за него.

" Оркестър без име " излиза на екран 1982 година и същата година печели две награди на Съюза на българските кино дейци: оценката за постановка е връчено на Людмил Кирков, за музика - на Борис Карадимчев. Гледан е от над 2 млн. фенове, Павел Поппандов твърди, че всички българи зад граница го имат на касета или на дивиди.През лятото на 1993 година Станислав Стратиев написва " Оркестър без име 2 " - продължение на комедията, в което наблюдава живота на героите си след 15 години.Но пари за българско кино към този момент няма и в изявление писателят декларира: "... От през днешния ден потеглям с босилек и менче да диря спомагателни средства. " Тъй като и четиримата музиканти са емигранти в Германия, има концепция за копродукция и присъединяване на немски пари и артисти. " Културата през днешния ден е като оркестъра на " Титаник ", който свири, до момента в който корабът потъва. А когато корабът потъва последното нещо е грижата за актьорите ".

Филмът Оркестър без име се помни и с емблематичните песни „ Оставаме ", в осъществяване на Маргарита Хранова и „ Нашият град " на група „ Тангра ". Част от лентата е снимана в град Айтос, поради близостта му с Южното Черноморие. Основните фотоси са в Слънчев бряг, Черноморец и Дюни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР