Днес ще се радваме на последния топъл есенен ден с

...
Днес ще се радваме на последния топъл есенен ден с
Коментари Харесай

Последен ден на циганското лято, от утре студ и даже сняг

Днес ще се радваме на последния топъл есенен ден с летни температури на множеството места. В петък над по-голямата част от страната денят ще стартира с най-вече слънчево време. Очаква ни към момента топло време с оптимални температури най-вече сред 23 и 28 градуса. Това демонстрира прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Около и след обяд от запад-северозапад облачността ще се усилва и вплътнява. До вечерта в северозападните региони ще стартират превалявания. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който в Дунавската низина ще се ориентира от запад-северозапад и след пладне ще се усили.

През нощта против събота преваляванията ще обзет Западна България и ще се усилят. От северозапад и североизток ще стартира да нахлува леден въздух и температурите ще се намаляват.

През почивните дни времето в страната ще се дефинира от средиземноморски циклон. В събота над цялата страна ще бъде облачно, с превалявания. От север-северозапад, краткотрайно и от североизток, ще нахлува леден въздух и дневните температури ще се намалят доста: оптималните ще са от 8-10 градуса в Западна България, до 16-18 градуса в югоизточните региони. На места се чака преваляванията да са интензивни и обилни по количество, в Югоизточна България съпроводени и с гръмотевици.

В планините ще вали сняг, а с понижението на температурите, по здрач и през нощта против неделя и в регионите с надморска височина 700-800 метра дъждът ще минава в сняг.

В неделя от запад преваляванията ще стопират най-късно през нощта против понеделник в Североизточна България. Вятърът ще е от северозапад, след обяд ще се усили. Над по-голямата част от страната ще остане най-вече облачно, температурите и в източните региони ще се намалят.

В началото на идната седмица ще е прохладно и хладно, с променлива облачност, над западната половина от страната по-често забележителна. Минимални температури - най-вече сред 3 и 8 градуса, на обособени места в низините и котловините видимостта ще е понижена. Максималните температури ще са сред 12 и 17 градуса.

След това обаче времето трайно ще се стабилизира и ни чакат топли и слънчеви дни. Дневните температури ще стартират да се покачват до 15-18 градуса.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР