Днес ще преобладава слънчево време. Увеличения на облачността ще има

...
Днес ще преобладава слънчево време. Увеличения на облачността ще има
Коментари Харесай

Октомври започва със слънце

Днес ще доминира слънчево време. Увеличения на облачността ще има основно в следобедните часове. Ще духа до сдържан северен вятър. Максималните температури ще са сред 23° и 28°, в София – към 24°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от север-североизток, който по-късно след обяд ще отслабне. Максималните температури ще са сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд облачността ще се усили, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 – към 9°.

През нощта против понеделник и в понеделник в обособени региони се чакат слаби превалявания от дъжд. Във вторник и в сряда ще бъде слънчево, в доста региони и съвсем безшумно. Минималните температури ще са по-ниски, на множеството места сред 7° и 12°, само че оптималните ще се покачат и в сряда ще бъдат сред 23° и 28°.

Средната месечна температура през октомври ще бъде към и над нормата, която в равнините е сред 11 и 15 градуса, по високите полета - сред 10 и 13, в планинските региони - от 0 до 7. Най-високите температури през октомври ще бъдат сред 27 и 32 градуса, а най-ниските - сред минус 5 и 0, предвиждат от Национален институт по метеорология и хидрология.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР