Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността

...
Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността
Коментари Харесай

Слабо захлаждане и следобедни валежи днес

Днес ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан източен вятър. Минималните температури ще са сред 10° и 14°, а оптималните - от 24° до 29°, в София - към 27°.

На морския бряг времето ще се задържи най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността, само че без превалявания. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 17° до 21°, температурата на морската вода е 16-18°, а вълнението на морето ще бъде едва.

Слънчево време ще доминира и в планините, само че в доста региони облачността краткотрайно ще се усилва и ще превали временен дъжд, съпроводен от гръмотевици. Ще духа мощен северозападен вятър. Температурите ще останат без основна смяна - оптималната на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 9°.

През идващите дни времето ще бъде най-вече слънчево, в следобедните часове с изолирани краткотрайни превалявания и гръмотевици. Тeмпературите ще се покачат и оптималните ще са към и над 30°.

Повишена възможност за по-значителни и краткотрайно интензивни превалявания има в събота в северозападната половина от страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР