Днес ще преобладава слънчево време, но в часовете преди обяд

...
Днес ще преобладава слънчево време, но в часовете преди обяд
Коментари Харесай

Жълт код за опасно време: Гъсти мъгли в част от страната

Днес ще доминира слънчево време, само че в часовете преди обяд на доста места в страната ще има мъгли , които в западните региони на Дунавската низина и Горнотракийската равнина, където ще остане безшумно, ще се задържат съвсем през целия ден. В останалата част от страната ще се усили вятърът от юг, изключително в Източна България и по долината на Струма. Максималните температури ще бъдат сред 18 и 23 градуса, малко по-ниски - в регионите с трайна мъгла.

Жълт код за рисково време е разгласен в 7 области на страната . Във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Пловдив и Пазарджик има предизвестие за мъгли. 
 карта време 4 ноември 2021 Национален институт по метеорология и хидрология
Атмосферното налягане ще се задържи съвсем без смяна - близо до междинното за ноември.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб южен вятър, който денем ще се усили. Максимални температури на въздуха: 16-21 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19 градуса, на 2000 метра - към 12 градуса.

В петък ще духа до сдържан, в Източна България и северно от планините - краткотрайно мощен, вятър от юг-югозапад; ще се затопли още. В западната част на Дунавската низина и в Горнотракийската равнина в часовете след среднощ и преди обяд ще има по-значителна ниска облачност или мъгла, оптималните температури ще са 16-20 градуса. Над останалата част от страната денем ще бъде най-вече слънчево, а температурите ще доближават 20-25 градуса.

В събота от запад-северозапад, в източните региони - от североизток, ще прониква студен въздух. Дневните температури ще се намалят, само че ще останат по-високи от нормалните за първата половина на ноември. Облачността ще се усили, само че единствено на обособени места в западната половина от страната ще превали слаб дъжд. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР