Днес ще говорим за точка на лицето ни, която ни

...
Днес ще говорим за точка на лицето ни, която ни
Коментари Харесай

Масажът само на една точка помага за запазване и подобряване на зрението на всяка възраст!

Днес ще приказваме за точка на лицето ни, която ни оказва помощ за запазване и даже възобновяване на зрението.

Точката се назовава Ней Цзин Мин. Намира се до точката Цзин Мин, която е в пресечната точка на три меридиана: канала на пикочния мехур, тънките вътрешности и стомашния канал.

В превод от китайски Цзин значи очи, а Мин значи прояснение. Самият превод приказва доста.

Точката Ней Дзин Мин се отнася към извънмеридианните, т.е. не се намира на нито един от меридианите. Ето за какво точката рядко се загатва в Атласите по акупунктура. Но знанията за нея се предават в Китай от уста на уста.

Разположение на точката

Точката се намира тъкмо над точката Цзин Мин, ето за какво има сходно име. Намира се сред очната ябълка и орбиталната кост.

Намерете началната точка на веждата си. Поставете палеца си там и деликатно го преместете „ по-дълбоко “ в окото, плъзгайки се по продължение на кухината. При вярно напредване се усеща дребна издаденост върху орбиталната кост. Това е точката Ней Цзин Мин.

Точката е ситуирана симетрично, отдясно и отляво. И би трябвало да им въздействате по едно и също време. Очите би трябвало да са затворени.

 точката Ней Цзин Мин

Техника на осъществяване

Можете да масажирате с възглавничките на палците или с изпъкналите кости на свитите показалци. Натискащото придвижване е във вътрешността и нагоре.

Внимание! Мястото е доста мъчително. Смята се, че в случай че не изпитвате болежка, значи точката не е открита. Болката по време на масаж ще се появи в цялата очна ябълка.

Масажът е с дълготрайност до 1-2 минути. Препоръчително е да натиснете за 5-10 секунди. И да отслабите натиска за 5-10 секунди. Цикълът се повтаря 10 пъти.

Смята се, че масажирането на точката не може да навреди, това е доста безвредна и ефикасна техника. Невъзможно е да навредите на окото, защото няма да засегнете самото око, а орбиталната кост.

Резултат от масажа на точката

При влияние ще се усъвършенства остротата на зрението, подуването и зачервяването ще изчезнат. Идеално е за тези, които страдат от сухи очи, защото предизвиква естественото, почистващо сълзене. Масажирането на точката е доста потребно при работа с компютър, отмалялост на очите или замъгляване.

Използвайте хиляди години опит в интерес на вашето здраве!

Бъдете здрави!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР