Днес ще е слънчево, около и след обяд горещо. Ще

...
Днес ще е слънчево, около и след обяд горещо. Ще
Коментари Харесай

Синоптиците бият тревога: Опасно време сее мор в 16 области на България! КАРТА

Днес ще е слънчево, към и след обяд горещо. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 33 и 38 градуса.

Жълт код за рисково време и високи температури е разгласен в 16 области.

 Кодът е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Силистра, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен и Ямбол.
Над Черноморието ще бъде слънчево със слаб югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27-30 градуса . Температурата на морската вода е 25-27 градуса . Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб, по билата - до сдържан северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 27, на 2000 метра - към 18 градуса.

В петък и събота ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността, основно над планините и планинските региони, само че единствено на изолирани места през първия ден в Западна България, а в събота - в Източна Стара планина, ще превали слаб временен дъжд.

За малко в Дунавската низина ще се появи северозападен, в събота - североизточен вятър, ще бъде най-вече слаб. Температурите ще са съвсем без смяна, малко по-високи от нормалните за първата половина на август - преобладаващите оптимални ще бъдат сред 32 и 37 градуса.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР