Днес ще е слънчево, а след обяд и горещо. Ще

...
Днес ще е слънчево, а след обяд и горещо. Ще
Коментари Харесай

Новата седмица започва с жълт код за горещо време, но след това са възможни изненади

Днес ще е слънчево, а след обяд и горещо. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще се покачат още малко и оптималните ще са сред 33 и 38 градуса. В част от страната е разгласен жълт код за горещо време. Предупреждението важи за 17 области – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 27-30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще е слънчево, след обяд - в Рило-Родопския масив - с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 27 градуса, на 2000 метра - към 21 градуса.
Във вторник времето ще се задържи слънчево, с купеста облачност след обяд над планините в Западна България, където на изолирани места ще превали временен дъжд. Вятърът ще е слаб, от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 34 и 39 градуса, по Черноморието - 26-30 градуса.
В сряда през страната ще минава леден атмосферен фронт. С насочване напразно от северозапад, който в Северозападна България краткотрайно ще се усили, ще нахлува студен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там в Западна и Централна, до вечерта - и в Североизточна България, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки. В източните региони ще е към момента много топло и през по-голямата част от деня - слънчево.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР