Днес ще е предимно слънчево, след обяд над масивите от

...
Днес ще е предимно слънчево, след обяд над масивите от
Коментари Харесай

Слънчево време днес, но след това идват валежи

Днес ще е най-вече слънчево, след обяд над масивите от Западна България с краткотрайни нараствания на облачността, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са най-вече сред 27° и 32°, в София - към 27°. Атмосфера налягане едва ще се намали и ще е блезко до междинното за месеца.  

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 24°-26°. Температурата на морската вода е към 25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.   

В планините времето ще е най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста облачност и на обособени места са вероятни слаби валежи. Вятърът ще е слаб от югоизток, по най-високите елементи - до сдържан от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра - към 13°.   

В петък ще бъде най-вече слънчево, с раздрана висока и междинна облачност, а към вечерта над Северозападна България ще се развие и купеста, и на обособени места там ще превали временен дъжд. Вятърът ще е слаб, от южната четвърт. Максималните температури ще са сред 28° и 33°.

В събота, с превръщане и увеличаване напразно от северозапад, ще премине атмосферно разстройване. От запад на изток ще превали и прегърми, на повече места и с по-интензивни феномени - в Северна България. Температурите ще са съвсем без смяна.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР