Днес ще бъде слънчево, с максимални температури от 6 до

...
Днес ще бъде слънчево, с максимални температури от 6 до
Коментари Харесай

Слънчево и меко днес, дъжд и сняг от утре

Днес ще бъде слънчево, с оптимални температури от 6 до 12 градуса.
Ще духа слаб вятър от югозапад.

Привечер и преди среднощ облачността от запад ще се усилва и през нощта ще бъде забележителна. Слаби валежи от дъжд през втората половина на нощта ще има тук-там в северозападните региони.
Минималните температури на следващия ден заран ще бъдат от 1 до 6 градуса.

В събота ще бъде облачно. Дъжд ще превали тук-там в северозападните региони, а слаби валежи са вероятни и в планините на Южна България.
Температурите в ранния следобяд ще са от към 4-5 градуса на северозапад до 10-11 в Югоизточна България.

Следобед валежната зона ще се придвижва на изток, само че от запад преваляванията бързо ще стопират и до среднощ валежите по тази част на процеса ще спрат на всички места.

В ниските елементи на низините ще вали дъжд, а в планините - сняг.
По високите западни полета и част от североизточните региони ще дъждът ще минава в влажен сняг преди да стопира.

В Дунавската низина ще духа слаб западен вятър.

В неделя вятърът ще се ориентира от изток, най-вече слаб.
Сутринта температурите ще бъдат от минус 1 до плюс 4 градуса.
Облачността ще бъде променлива, по-често забележителна, а краткотрайни разкъсвания ще има над източните региони.
През деня облачността ще се вплътни и над цялата страна ще бъде облачно.

От запад и юг ще стартират валежи, в ниските места от дъжд, а в Предбалкана и високите полета - дъжд и сняг. През деня валежната зона ще се реалокира на изток и североизток. Вятърът ще се ориентира от северозапад и с нахлуването на леден въздух преваляванията ще минават в сняг, само че бързо ще стопират в цялата страна, с изключение на в крайните източни региони и североизточни региони.

Времето в планините през почивните дни ще бъде уместно за туризъм, само че за по-опитни планинари.

Ще бъде изменчиво, с валежи от дъжд и сняг в ниските елементи и сняг над 800-1000 метра. Ще духа и вятър с променлива посока и скорост. Тръгвайте добре екипирани.

Температурите няма да бъдат доста ниски за това време на годината - на 1200 метра надморска височина в събота и неделя в планините на Западна България те ще са към нула градуса.

В понеделник сняг ще превалява на североизток и, допустимо, в източната част на Централна Северна България. Валежите няма да бъдат толкоз обилни, няколко литра на квадратен метър под формата на сняг, само че умереният и мощен вятър е допустимо да аргументи проблеми по пътищата.

Уточнения по количествата и типа превалявания в Североизточна България в понеделник, очаквайте на следващия ден и в неделя.

Вятърът в западната и централна част Дунавската низина ще бъде сдържан и мощен от северозапад, а в Източна България - от север.
Температурите ще са от минус 2, минус 1 по високите полета на запад и в Лудогорието до 4 градуса в ниските елементи на Северозападна България и 5-6 в Тракия.

Във вторник и сряда , съгласно сегашните прогнози на моделите, страната ни ще се намира на границата на слаб партерен леден поток от североизток и малко по-топъл въздушен транспорт от запад-северозапад.

Минималните температури ще са от към минус 4, минус 5 до нула, а дневните - от към нула на североизток до 5-6 градуса. на юг и запад.

Следете постоянно прогнозите ни в идващите дни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР