Днес ще бъде предимно слънчево, с максимални температури на повечето

...
Днес ще бъде предимно слънчево, с максимални температури на повечето
Коментари Харесай

Слънчево време и в следобедните часове

Днес ще бъде най-вече слънчево, с оптимални температури на множеството места сред 31° и 36°, в София - към 31, а по морския бряг - сред 27 и 30 градуса. В околните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места в Източна България и планинските региони ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток.

През нощта ще е ясно и съвсем безшумно. Очакват се минимални температури - сред 16 и 20 градуса.

Утре над страната ще е слънчево, след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места в източните и планинските региони ще превали временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Ще е горещо с оптимални температури сред 32° и 37°, малко по-ниски по Черноморието - сред 27 и 30°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала. Вятърът ще е слаб до сдържан от изток-североизток.

Ще бъде слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, на обособени места, основно по северното крайбрежие с краткотрайни превалявания от дъжд.

Предимно слънчево ще е и в планините, След обяд ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд.

Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури в курортите ще са от 20 градуса на Алеко, до 30 в Банско. В Боровец и Пампорово - към 25.

И към времето на Балканите - ще бъде най-вече слънчево и горещо, като на доста места оптималните температури ще са по-високи от нормалните за интервала. В обособени региони след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е дребна.

У нас, по-често слънчево и все по-горещо ще бъде времето в средата на седмицата с оптимални температури сред 33° и 38°. Изолирани валежи са вероятни след обяд в планинските региони. В петък и събота в Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, тук-там ще превали и прегърми, а дневните температури едва ще се намалят.
Такава е прогнозата за времето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР