Днес ще бъде предимно слънчево, над Западна България с разкъсана

...
Днес ще бъде предимно слънчево, над Западна България с разкъсана
Коментари Харесай

Остава необичайно топло

Днес ще бъде най-вече слънчево, над Западна България с раздрана междинна и висока облачност.

В утринните часове на обособени места в котловините и към водните басейни ще има ниска слоеста облачност или мъгла.

Ще продължи да духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 23° и 28°.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. По-значителна облачност ще има над масивите от Западна България, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще духа мощен, по най-високите върхове краткотрайно и плевел югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра – към 10°.

През идващото денонощие ще се задържи топло за края на октомври. През нощта ще доминира ясно, на следващия ден – слънчево време. Ще има раздрана висока, в обособени котловинни региони преди обяд и ниска слоеста облачност. Ще духа слаб, в планините и северно от тях – до мощен южен вятър.

Минималните температури ще са най-вече сред 10° и 15°, оптималните сред 24° и 29°.

В сряда ще бъде най-вече слънчево. Вятърът за малко ще бъде от запад-северозапад, слаб до сдържан. Дневните температури в Западна България едва ще се намалят, на изток още малко ще се покачат.

През идващите дни до събота, с превръщане напразно от изток, облачността още веднъж ще се усили – в Източна България и около река Дунав ще е ниска, забележителна преди обяд и от нея е допустимо да преръмява; а над Западна България ще се появи висока облачност. Температурите, основно в Източна България, последователно ще се възстановяват, а в Западна ще се задържат по-високи от нормалните за интервала.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР