Днес ще бъдат взети проби за наличие на коронавирус и

...
Днес ще бъдат взети проби за наличие на коронавирус и
Коментари Харесай

Взимат проби за COVID-19 на всички от Дома за възрастни в Кула

Днес ще бъдат взети проби за съществуване на ковид и на всички домуващи в общественото заведение, сподели пред Радио Видин кметът на община Кула, Владимир Владимиров. Той счита още, че инфектираните би трябвало да бъдат изведени от Дома, с цел да не се повтори случая от Дома в село Гара Орешец:
"По-правилно е да бъдат изведени, още повече, че двете санитарки, които са позитивни от личния състав са карантинирани и са изведени. Самата домуваща е изолирана в независима стая на етаж, на който няма други домуващи. Но в реда на нещата е, също да бъде изведена, нищо че няма признаци и недоволства. Това постанова и наложително делене на личния състав и не би трябвало тези, които обслужват позитивната жена да се смесват с останалите. Жената остава в Дома по рекомендациите на РЗИ. "
Припомняме, че 92-годишна жена от Дома за възрастни хора в град Кула, лекувана в отделението по хирургия във видинската болница, е с позитивна проба за ковид. Заразени са и две от санитарките, които са под домашна карантина. Продължава взимането на проби за съществуване на ковид и на хора от Дома.
"Проби са взети на всички от личния състав, както и на въпросната жена и то тъй като идва от хирургично поделение. А в случай, че има към този момент позитивни, проби ще бъдат взети и на всички домуващи... "
В общественото заведение не престават да се ползват прецизни противоепидемични ограничения, добави кметът на общината Владимир Владимиров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР