Днес SEAT разкри нови подробности за стратегията си за следващите няколко години,

...
Днес SEAT разкри нови подробности за
стратегията си за следващите няколко
години,
Коментари Харесай

SEAT с градски електромобил през 2025 година. CUPRA Tavascan идва през 2024

Днес SEAT разкри нови детайлности за стратегията си за идващите няколко години, главните позиции в която са свързани с електрификацията на портфолиото.

Сред главните акценти за следващите няколко години при SEAT ще бъдат транформирането на концептуалния проект в сериен модел, което е планувано да се случи през 2024 година, лансирането на напълно нов 100% електрически градски модел през 2025 година, стартирането на продажбите на обновените Ibiza и Leon през настоящата година и други.

Новият стилен градски електромобил на SEAT ще бъде позициониран ценово сред 20 000 и 25 000 евро. "Искаме да произвеждаме електрически коли в Испания от 2025 година ", разяснява Уейн Грифитс, президент на испанската марка. "Нашата амбиция е да произвеждаме по повече от 500 000 градски електрически коли на година в Марторел за Volkswagen Group, само че имаме потребност от ясна позиция на отдаденост от страна на Европейската комисия ".



Плановете на SEAT плануват въвеждането в продажба на втората напълно електрическа кола на CUPRA- Tavascan, да се случи през 2024 година. През актуалната година можем да очакваме лансирането на първата такава- CUPRA Born. "Нашата фантазия ще се сбъдне: CUPRA Tavascan ще бъде действителност ", коментира Грифитс. "Разработена на MEB платформата на Volkswagen Group, тя ще бъде разработена в Барселона и ще достигне Европа и интернационалните пазари през 2024 година ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР