Днес се сбогувахме с поетесата Екатерина Йосифова. Нейната дълбока и

...
Днес се сбогувахме с поетесата Екатерина Йосифова. Нейната дълбока и
Коментари Харесай

Последно сбогом с поетесата Екатерина Йосифова

Днес се сбогувахме с поетесата Екатерина Йосифова. Нейната дълбока и изящна лирика й носи доста фенове и най-високите оценки за принос в културата през годините. Нейни стихосбирки са преведени и издадени във Англия, Германия, Франция, Съединените щати, Индия и доста други страни. Оставя ни 14 книги с лирика, както и две - за деца.

" Ще остане като спомен за мен е що за човек беше тя и хубавия образец, който тя даде на нас като нейни внуци, а това, което ще остане за хората и за българите, и за целия свят е нейното велико творчество, което занапред ще бъде все по-признавано и все по-оценявано ", сподели внукът й Александър.

" Лично аз всичко, каквото съм постигнал в този живот дължа на нея. Още като млад артист в Кюстендилския спектакъл. Тя окуражаваше всички млади, които съгласно нея имаха и други благоприятни условия и качества, с изключение на артист ", сподели Николай Томов, режисьор и публицист.

" На България й трябват хора, като Катя Йосифова, звездни, надарени, високи по дух и доста можещи ", сподели Божана Апостолова, издател.

" Светът няма да бъде същия без Екатерина Йосифова. Най-слънчевият, най-щедрият, най-достойният човек ", сподели Методи Джонев, стихотворец.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР