Днес се състоя заседание на Областната комисия по заетост под

...
Днес се състоя заседание на Областната комисия по заетост под
Коментари Харесай

На заседание на Областната комисия по заетост в Стара Загора приеха държавния план-прием в средните училища за следващата година

Днес се състоя съвещание на Областната комисия по претовареност под председателството на регионалния шеф проф. Наско Василев.

Предвид епидемиологичната конюнктура, съвещанието се организира онлайн. На него бе разискван и признат държавният план-прием в междинните учебни заведения за идната образователна година.  
За образователната 2022/2023 година шефовете на учебните заведения в област Стара Загора оферират за одобряване държавен план-прием след приключено главно обучение в 108 паралелки, от които 73 професионални и 35 профилирани. Дуална система на образование ще се реализира в 8 професионални паралелки след приключено главно обучение. За задочна и вечерна форма на образование са планувани 2 паралелки. 
За образователната 2022/2023 година от три учебни заведения са постъпили оферти за откриване на четири нови специалности. В старозагорската Професионална гимназия по компютърни науки и математически разбори „ Проф. Минко Балкански “ ще бъдат разкрити нови специалности „ Компютърен график “ и „ Програмист на изкуствен интелект “. В Професионалната гимназия по селско стопанство в Чирпан ще се разкрие компетентност „ Организатор на интернет приложения “. В Средно учебно заведение  „ Христо Ботев “ в с. Опан искащите възпитаници ще могат да учат произвеждане и обслужване в заведения за хранене и развлечения.
Тази година се чака главното си обучение в Старозагорска област да завършат 3088 възпитаници. 
След пети клас ще има банкет на възпитаници в профилирани паралелки в две учебни заведения – Природо-математическата гимназия „ Никола Обрешков “ в Казанлък и в Природо-математическата гимназия „ Гео Милев “, Стара Загора. Във всяка от двете гимназии ще има по две паралелки с по 26 деца. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР