Днес се навършват три години от смъртта на Милен Цветков,

...
Днес се навършват три години от смъртта на Милен Цветков,
Коментари Харесай

Делото за убийството на Милен Цветков се точи точно три години след смъртта му

Днес се навършват три години от гибелта на Милен Цветков, а датата съответствува с делото във Върховния касационен съд, което ще се гледа за злополуката, лишила живота на превъзходния публицист.



" Съвпадението е изцяло инцидентно и жена му, както и щерка му Калина няма да участват в залата. Те направиха панихидата от кончината на Милен преди Великден ", заяви адвокатката на фамилията Надежда Ковачева.

За да не претърпява още веднъж кошмара, дъщерята на водещия Калина, която от години живее в Хага, не идва на правосъдните съвещания. Майката на дребният му наследник Боян - Ивета, обаче постоянно е там.

Преди делото да стигне до Върховен касационен съд, две правосъдни инстанции осъдиха студента по стопанска система в Германия Кристиан на 9 години затвор. Днес обаче делото се връща за ново разглеждане на втора инстанция да бъде оневинен или да получи по-малко наказване той.

Децата на Милен Цветков не престават да пледират, че злополуката е породена съзнателно . За по-високо наказване ще упорства прокуратурата.
 
 15 година решетки желае прокуратурата за килъра на Милен Цветков

 Днес Милен трябваше да стане на 56. Орлите не умират, те отлитат
 Калина и Дана, дъщерята и дамата на журналиста Калина и Дана, дъщерята и дамата на журналиста


В жалбата си до Върховен касационен съд юристите на Калина Цветкова - Надежда Ковачева и Яким Стоянов, пишат, че младият мъж, който към този момент е на 25 години, не е подхванал никакви ограничения за превъзмогване на вероятните последствия. Вместо да опита да спре или да понижи, той минал на червен светофар със скорост 99 км/ч кръстовището на бул. " Черни връх ". В колата били още приятелят му Георги и годеницата на Кристиан - Симона. Двамата обаче не видели нищо, тъй като си гледали телефоните. В това време субаруто на Милен Цветков било спряло на светофара, а джипът на Кристиан го смачкал.

Журналистът издъхва в колата за спешна помощ на път за болничното заведение от сърдечна тампонада, настъпила в резултат на отчасти скъсване на гръдната аорта, довело до излив на кръв в сърдечната торбичка. Имал е също тежка гръдно-коремна контузия, като уврежданията се дължат на удари на тялото във вътрешните елементи на автомобила. Макар кръвната проба на Кристиан Николов да откри три типа опиати, той изрично отхвърля да е употребявал дрога. Не съм употребил опиати - нито тежки, нито леки. Дрогата не се вписва в метода ми на живот. Всеки носи своя кръст, аз ще нося моя до края на живота си, съобщи той пред Софийския апелативен съд през октомври предходната година.

Според юристите му дрогата е поставена в питието му в деня преди злополуката по време на ваучър в дома му. На 18 април 2020 година Кристиан и приятелите му честват рождения ден на годеницата му Симона. Компанията първо възнамерявала забавление на Витоша, само че поради пандемията и изключителното състояние не били позволени от служители на реда до планината. Пред съда Кристиан изясни, че до момента в който разчиствал, видял един шот на масата, изпил го и се почувствал доста зле. След което си лежащ и се събудил по обед на 19 април. В късния следобяд той, Симона и Георги Иванов тръгнали да търсят някъде да хапнат.

Какво ще реши Върховен касационен съд, няма да стане ясно в деня, когато се навършват 3 години от гибелта на журналиста. Според закона висшите магистрати не афишират решенията си незабавно, а в едномесечен период, който е целесъобразен.

Междувременно съвсем е подготвен новият филм за Милен Цветков. Филмът ще бъде сбъднат от продуцентската къща " Аффлатус ", заяви нейният притежател Веселин Диманов. " Все още работим по тематиката. До месец ще сме подготвени ", заяви Диманов.

Паметта на Цветков и тази година ще бъде почетена от неговите другари, които се събират безмълвно на мястото, където се случи злокобната злополука на столичния бул., палят свещи и сервират цветя.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР