Днес се навършват 151 години от рождението на Гоце Делчев

...
Днес се навършват 151 години от рождението на Гоце Делчев
Коментари Харесай

При драконовски мерки за сигурност: България и РСМ честват поотделно в Скопие 151 години от рождението на Гоце Делчев

Днес се навършват 151 години от рождението на Гоце Делчев - популярен български бунтовник и идеолог на битките за освобождението на Македония и Одринско.

При изключителни ограничения за сигурност в Република Северна Македония се празнува годишнината на Гоце Делчев.

Заради напрежението сред България и РСМ през последните месеци, управляващите в Скопие са основали организация делегациите на ръководещите в Скопие, опозицията и пристигналите от България да положат венци пред революционера без да се засичат.

Движението към църквата " Свети Спас " от самата черква и крепостта до кръстовището при Музея на жертвите на Холокоста е затворено. Специални полицейски сили са ситуирани на КПП-та, където е проведен пропускателен режим. Хеликоптер кръжи над мястото за честванията, предава Българска национална телевизия.

От българска страна пред тленните остатъци на Гоце Делчев ще се поклонят вицепремиерът Иван Демерджиев, здравният министър Асен Меджидиев, посланика ни в Скопие Ангел Ангелов. Очаква се в столицата на Северна Македония да дойдат сред 100 и 150 българи, организирали се с рейсове. Те ще бъдат ескортирани от границата до подстъпите на Скопското кале.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР