Днес, Samsung Electronics представи два нови ISOCELL сензора за изображения:

...
Днес, Samsung Electronics представи два нови ISOCELL сензора за изображения:
Коментари Харесай

Samsung представи нови сензори за камери, които ще бъдат вградени в Galaxy S9

Днес, Samsung Electronics показа два нови ISOCELL датчика за изображения: 1,28 микрона, 12-МП ISOCELL Fast 2L9 с технологията Dual Pixel и ултрамалкия 0,9 микрона, 24-МП ISOCELL Slim 2X7 с технологията Tetracell.

Samsung ISOCELL датчиците за изображения са разграничени в четири категории: Fast, Slim, Bright и Dual – според от техните основни атрибути. С повишаването на търсенето на смарт телефоните с разширени функционалности, ISOCELL Fast 2L9 и Slim 2X7 ще предложат датчици за изображението с висока разграничителна дарба в по-малки чипове, осигуряващи детайлни фотоси в изискванията на слаба осветеност.

ISOCELL Fast 2L9 – това е 12-мегапикселов датчик с размер 1,28 микрона (срещу 1,4 в S8). Той употребява Dual Pixels (двоен пиксел – два фотодиода във всеки пиксел – обезпечава бърз и с висока акуратност автофокус. Samsung съобщи, че той разрешава приемане на прелестен резултат боке, с помощта единствено на една камера.

ISOCELL Slim 2X7 – това е 24-мегапикселов датчик, и той преди всичко употребява пиксел с размер по-малко от 1 микрон, а с цел да бъдем точни – 0,9 микрона. В тъмното, той сплотява четири прилежащи пиксела за възстановяване на светлочувствителността (Samsung назовава тази технология Tetracell). Изолацията Deep Trench на датчика ISOCELL дава обещание усъвършенстван динамичен обсег.

На фотографията по-долу е показано, по какъв начин Deep Trench задържа светлината в един пиксел от попадането в други прилежащи пиксели.



И двата датчика са предопределени за приложимост в тънките телефони. Те ще бъдат употребявани, както в главните камери, по този начин и в качествените фронтални камери, макар че не е ясно по кое време ще излязат първите телефони, които употребяват тези датчици.

Samsung има намерение по-нататък да работи върху развиването на датчиците с пиксели, по-малки от 1 микрон.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР