Днес пускат движението по 1,7-километровия участък от Софийския околовръстен пътъка

...
Днес пускат движението по 1,7-километровия участък от Софийския околовръстен пътъка
Коментари Харесай

Днес пускат движението по Софийския околовръстен път между „Младост“ и „Горубляне“

Днес пускат придвижването по 1,7-километровия сектор от Софийския околовръстен пътъка сред пътните възли „ Младост “ и „ Горубляне “. Целта е да се улесни трафикът през зимата и да се увеличи сигурността.
Снимка: Агенция " Пътна инфраструктура "
Отсечката е част от реконструкцията на 6 км от трасето сред ж. к. „ Младост “ и Автомагистрала „ Тракия “.

Движението се пуска с краткотрайна организация, краткотрайна пътна маркировка и през идната година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов слой и осъществяването на всички довършителни работи.

В началото на ноември беше пуснат 2,5-километровия сектор от Южната дъга – от връзката с автомагистрала „ Тракия “ до пътен възел „ Герман “. Трафикът в правата е в 3 ленти за придвижване във всяка посока, а при пътен възел „ Лозен “ се употребяват и локалните платна.
Снимка: Агенция " Пътна инфраструктура "
От Агенция „ Пътна инфраструктура “ показват, че ремонтът е почнал през ноември предходната година, като съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари.

„ С новото трасе ще се обезпечи връзка сред автомагистралите „ Струма” и „ Тракия”, ще се улесни директният трафик от Автомагистрала „ Европа “ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция “, допълват от пътната организация.
Снимка: Агенция " Пътна инфраструктура "
Инвестицията е за 142,7 млн. лева с Данък добавена стойност и е от републиканския бюджет. Изпълнител е „ ГБС Инфраструктурно строителство “. Срокът за довеждане докрай на плана по контракт е до края на 2021 година, само че се чака обектът да завърши по-рано.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР