Днес проведохме работна среща и не е повдиган въпроса да

...
Днес проведохме работна среща и не е повдиган въпроса да
Коментари Харесай

Депутат от ПП: Изпращането на военна помощ за Украйна категорично не ни вкарва във войната. Нека спрем с тази проруска риторика

Днес организирахме работна среща и не е повдиган въпроса да изпращаме оръжие на Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4418
Това сподели в коридорите на Народното събрание депутатът от " " (ПП) и ръководител на комисията по външна политика Венцислава Любенова, откакто завърши срещата с украинския външен министър Дмитро Кулеба.  

" Позицията на Политическа партия постоянно е била ясна и поредна в поддръжка на украинския народ. Външният министър на Украйна изрече признателност към българското държавно управление за помощта, която им оказваме. Очакваме сътрудниците да внесат прецизирания текст, с цел да може той да е закономерен за оказване на помощ на Украйна в бъдеще. Това беше, което ние казахме, а не, което Дмитро Кулеба изиска. Това беше коментар от наша страна, тъй като нашата поддръжка за Украйна е поредна. Кулеба похвали българското държавно управление за досегашните ни старания и поддръжка, а ние засвидетелствахме нашата твърда позиция, че ще продължим да поддържаме Украйна. Изпращането на военна помощ за Украйна изрично не ни вкарва във войната. Нека спрем с тази проруска реторика ", добави от своя страна депутатът от Политическа партия Атанас Михов.  

" Ще обсъдим въпроса даване на военна помощ на Украйна в групата, когато мине през външна комисия. Ние сме изразили ясно нашата позиция за поддръжка на Украйна. При нас постоянно се е гласувало по съвест. Първо би трябвало да забележим прокеторешенията и тогава ще вземем решения кака ще гласуваме в пленарна зала ", съобщи ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров.  

Той разяснява и тематиката за връзките ни със Северна Македония. " Позицията на България е декларирана на КСНС при президента и с решение на Народно събрание. Нашата позиция остава същата - всяка смяна на позицията ни по отношение на РСМ ще се вземе в Народното събрание. Не мисля, че тези няколко души в Битоля, които са платени, показват формалната позиция на Скопие. Няма утежняване на езика сред двете страни ", разяснява той случаите от уикенда в македонския град Битоля
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР