Днес проектът на ДПС за конституционна реформа ще бъде публикуван,

...
Днес проектът на ДПС за конституционна реформа ще бъде публикуван,
Коментари Харесай

Пеевски: Проектът на ДПС за конституционна реформа ще бъде публикуван днес

Днес планът на Движение за права и свободи за конституционна промяна ще бъде оповестен, уточни депутатът Делян Пеевски, който от през вчерашния ден е член на непрекъснатата парламентарна комисия по конституционни въпроси.

Той разясни, че това са предложенията, които е оповестило Движението преди повече от година:

„ Предполагам, до един час ще бъде на нашия уебсайт и на български, и на британски. Може да се запознаете и ще приказваме “.

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов още веднъж удостовери позицията на партията в поддръжка на премахване на основния прокурор Иван Гешев. В Народното събрание той попита ПП-ДБ за какво не търсят тяхната поддръжка за промени в Конституцията, а беседват единствено с Движение за права и свободи:

„ Пеевски е чест посетител в стаята на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Големият въпрос е за какво от „ Промяната “ и „ Демократична България “ не търсят поддръжката на третата политическа мощ, а на четвъртата. Имайте поради, че една част от нещата, които те декларират като предпочитание, примерно за унищожаване даже на института на основния прокурор, в действителност ние го приказваме това нещо от две години и това е наша концепция “.

Според Костадинов конституционната промяна не би трябвало да бъде непременно. Той предложи американския модел на прокуратура:

„ Ние постоянно сме казвали, че моделът, който за нас е най-хубав, е този, който съществува, примерно, да кажем, в Съединените щати, където основният прокурор в действителност е министърът на правораздаването. Големият проблем обаче е, че в случай че там имаме построена институционална народна власт, при нас няма, нали? Така или другояче имаме обединение на власт и в този случай, като си помисля какви хора стават министри на правораздаването, би било извънредно рисково, само че в случай че търсим не настоящия индивидуален метод, а обективният, за бъдещето, най-хубавото решение е това “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР