Днес приключи спасителната операция в Днипро. 79 души бяха ранени

...
Днес приключи спасителната операция в Днипро. 79 души бяха ранени
Коментари Харесай

Зеленски за Днипро: Русия се превърна във враг на цялото човечество

Днес завърши избавителната интервенция в Днипро. 79 души бяха ранени от този съветски удар.  Списъкът на починалите включва 45 украинци, в това число 6 деца, в това число момче, което е единствено на 11 месеца.

Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски, представен от " Укринформ ".

Децата и цивилните са врагове за Русия. Очевидно това може да се случи единствено, тъй като Русия се трансформира във зложелател на цялото човечество.

 Шмигал за офанзивата в Днипро: Русия няма място измежду цивилизованите страни
Шмигал за офанзивата в Днипро: Русия няма място измежду цивилизованите страни

Москва отхвърля цел на нейните въздушни удари да са жилищни здания

Днес разисках съдействието в региона на защитата с федералния президент на Германия Щайнмайер. Готвим се интензивно за нова среща във формат Рамщайн. Подготвяме нови значими дипломатически стъпки - обсъдихме ги и през днешния ден.

Днес стартира годишният конгрес в Давос, обичайно мощна международна политическа и икономическа платформа.  Светът чува Украйна в Давос - знаят какво направи Русия с Днепър, знаят какво вършат терористите с Херсон, Харков, нашия Донбас и други територии, на които Русия донесе гибел.

Ние лобираме за увеличение на световния напън върху терористичната страна. Убеден съм, че след тази седмица светът ще види по-активни и авторитетни последователи на основаването на Трибунал за съветската експанзия и специфичен механизъм за компенсиране на загубите от войната за сметка на съветски активи.

Подкрепата на света за нашата дипломатическа самодейност с е усеща доста мощно. Ние вършим всичко допустимо тази поддръжка да стане в действителност световна и всички авторитетни участници в интернационалните връзки да подхващат стъпки за преустановяване на съветската експанзия и връщане на сигурността, настоя той.

Днес организирах среща с присъединяване на основния прокурор и министъра на вътрешните работи на Украйна за идентифициране на виновниците за нападението над Днипро.  Всеки ден има от ден на ден фактическа информация и правни стъпки на страната ни. Всичко това ще приключи с присъди за всички тези съветски убийци, сподели още той.
 Зеленски: Европа прекомерно дълго гледа на Украйна единствено през съветската оптика
Зеленски: Европа прекомерно дълго гледа на Украйна единствено през съветската оптика

Това ще се промени, уверен е украинския президент

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР