Днес премиерът на Испания Педро Санчес ще участва в конференция

...
Днес премиерът на Испания Педро Санчес ще участва в конференция
Коментари Харесай

Премиерът на Испания е в Барселона, лидерът на Каталуня отказва да се срещне с него

Днес министър председателят на Испания Педро Санчес ще взе участие в конференция „ Съединение: план за бъдещето на цяла Испания “ в Барселона. В изявлението си той ще показа предлагането си за превъзмогване на спора с Каталуния, която продължава да желае самостоятелност от Испания.

На конференцията ще участват към 300 души, само че членовете на районното държавно управление на Каталуния авансово оповестиха, че няма да отидат. Премиерът Пере Арагонес ще следва личната си стратегия и по това време ще бъде в провинцията, а ръководителят на локалния парламент Лора Борас отхвърли с писмо поканата, в което написа, че е „ изключително сензитивна към нарушаването на правата и свободите на каталунските жители от страна на испанската страна “. На конференцията се чака министър председателят Педро Санчес да разгласи помилването на 12-те политици, които са в пандиза за провеждането на противозаконния референдум за самостоятелност. Това е и мотивът визитата на Санчес да бъде оповестено за „ пропагандно ” от локални депутати, които провеждат по същото време митинг под надпис

„ Несъществуващо закононарушение не може да бъде помилвано ”.

В петък се организира и първата против сред Пере Арагонес и Карлос Пучдемон във Ватерло до Брюксел, на която те се сплотиха към позицията, че помилването на водачите за самостоятелност не са " решението на каталунския политически спор " и упорстват за прошка и самоопределяне.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР