Днес преди обяд над Североизточна България облачността ще е все

...
Днес преди обяд над Североизточна България облачността ще е все
Коментари Харесай

Златната есен започва от днес - облаците бягат, температурите скачат

Днес преди обяд над Североизточна България облачността ще е към момента забележителна, тук-там с валежи, които до обяд ще спрат. Над останалата част от страната ще е най-вече слънчево, сутринта тук-там в низините с ниска облачност или мъгла. След обяд от запад ще се появи висока облачност. Вятърът ще е слаб, най-вече от запад, вечерта в Дунавската низина ще се усили. Ще се затопли и преобладаващите оптимални температури ще са сред 20° и 25°. Това заяви дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).
Над Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна и ще духа сдържан запад-северозападен вятър. На обособени места основно в северните региони ще има валежи от дъжд. Около и след обяд облачността ще намалее, вятърът ще стихне и ще се откри най-вече слънчево време. Максимални температури сред 20° и 23°. Температурата на морската вода е 19-21°. Вълнението на морето сутринта ще е 3 бала, след обяд ще отслабне до 1-2 бала.
Над планините облачността ще е променлива, съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра – към 9°.
В средата на седмицата ще има променлива облачност, на обособени места е допустимо едва и за малко да превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад и втория ден дневните температури едва ще се намалят, минималните ще са най-вече сред 9° и 14°.
В петък ще има по-значителни и по-продължителни разкъсвания и понижения на облачността. Вероятността за превалявания е дребна. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток. Сутрешните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, дневните ще останат най-вече сред 18° и 23°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР