Днес пред Европейската комисия в Брюксел се проведе поредният протест

...
Днес пред Европейската комисия в Брюксел се проведе поредният протест
Коментари Харесай

Румънска евродепутатка към протестиращите: Напълно наясно сме какво става. Не се отказвайте! |

Днес пред Европейската комисия в Брюксел се организира следващият митинг с искане за оставка на кабинета Борисов 3 и на основния прокурор Иван Гешев и за възобновяване на върховенството на закона в България. Сънародниците ни в Белгия упорстват и за ефикасна правосъдна промяна, свободни и почтени избори, лустрация, независимост на словото и самостоятелни медии.



По време на демонстрацията беше излъчено видео обръщение от евродепутата от Румъния Рамона Стругариу в поддръжка на българските жители. Тя съпостави митингите в България с тези в Румъния и изрази своята съпричастност с протестиращите българи.

„ Никога няма да толерираме такова извънредно тъпчене на главните права и на демокрацията в страната ви! “, се споделя в обръщението. Рамона Стругариу приканва българските жители да не престават битката си и да изискват от институциите да си правят работата. „ Защото имате право на основен прокурор, който в действителност проверява корупцията в България. И имате право на държавно управление, което работи за богатството на страната. “

Пълното обръщение вижте тук:



Следващият митинг под надпис " #ОСТАВКА! под прозорците на Европейския съвет “ е проведен за 24 септември в първия ден от изключителното съвещание на Съвета, където дружно с останалите евролидери присъединяване ще вземе и министър председателят Бойко Борисов.

Протестите в Белгия започнаха на 15 юли, а от началото на август те се организират всяка неделя пред постройките на Европейската комисия и на Съвета на Европейския съвет.

На 6 септември в демонстрацията пред Европейската комисия участваха Томас Уейц, евродепутат и съпредседател на Европейските Зелени, Тери Рейнтке, евродепутат и координатор на Европейските Зелени в комисията LIBE, както и Елена Йончева, евродепутат, основател на закритото съвещание на комисията LIBE на 28 август. Тя, дружно със своя сътрудник Радан Кънев събраха подписите на 55 евродепутата, с цел да предизвикват чуване в Европарламента за институционалната рецесия в България, което следва.

Видео обръщение сънародниците ни в Белгия получиха от евродепутата от Ирландия Клеър Дейли, в което тя също изрази поддръжката си към митингите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР