Днес повече от всякога се нуждаем от активен начин на

...
Днес повече от всякога се нуждаем от активен начин на
Коментари Харесай

8 причини да започнете да тичате редовно

Днес повече от всеки път се нуждаем от деен метод на живот. Заседяването ни прави уязвими пред куп заболявания като диабет, затлъстяване, високо кръвно налягане, хормонални нарушавания и други. Затова е значимо да сме дейни всеки ден. Но от кое място да стартираме, в случай че в никакъв случай не сме се занимавали със спорт? Тичането е положително решение за хората, които са решили да се движат повече, само че не желаят да вървят на фитнес или да се занимават с други по-ангажиращи спортни занимания. Ето 8 аргументи да започнете да тичате постоянно още през днешния ден:
1. Бягането е потребно за сърцето
Аеробните действия като тичане са здравословни за сърцето. Те  усъвършенстват сърдечно-съдовата активност и могат да намалят кръвното налягане и да понижат нездравословния ви холестерол.
2. Бягането усъвършенства настроението
Подобно на това по какъв начин упражненията понижават напрежението, те също могат  да ви създадат по-щастливи. Преглед на 23 изследвания, извършени сред 1980–2018 година, преглежда връзките сред упражненията и щастието. Резултатите демонстрират, че хората, които упражняват по 150-300 минути всяка седмица, се радват на забележими усъвършенствания в настроението. И колкото повече хората спортуват, толкоз по-щастливи се усещат. Това е безапелационна причина да станете от дивана и да потичате в парка.
3. Тичането удължава живота
Всички знаем, че бездействието е нездравословно за нашето здраве. Но тичащите хора ще се радват да знаят, че бягането е обвързвано с по-дълъг живот. Многобройни изследвания изследват  позитивната връзка сред бягането и дълголетието, а изследване на Американския лицей по кардиология открива, че даже късите тичания през седмицата са свързани с понижен риск от гибел, породена от сърдечни проблеми.
 За здравословното намаляване споделя здравна сестра За здравословното намаляване споделя здравна сестра
Медицинска сестра от американския град Спаркс, Невада, отслабна с 55 кг за 18 месеца и дава препоръки на искащите да отслабнат. Тя...
4. Ще отслабнете по-лесно
Ако се  пробвате да свалите килограми, бягането е дейно упражнение, което ще ви помогне да постигнете задачите си, тъй като усилва сърдечната периодичност и изгаря калории. Доказано е, че бягането изгаря повече калории в минута от други известни действия, като колоездене и плуване.
5. Ще имате повече обществени контакти
Тичането с другари,  присъединението към клуб за бягане  или записването за съревнование е превъзходен метод да се придържате към спорта и да разширите обществените си контакти.
6. Тичането понижава депресията
 Жени тичат по токчета в благотворителното съревнование Кифла Run Жени тичат по токчета в благотворителното съревнование " Кифла Run "
" Едно занимателно събитие с поклон към всички дами, които по този начин или другояче тичат в всекидневието си по куп неща и задания. " Така разказват иници...
Тъй като е обвързвано с излизан на пресен въздух и по-добър контакт с природата, тичането способства за разпръскване от ежедневните проблеми и справяне с депресията.
7. Лесно е за начинаещи
Не ви би трябвало специфична подготовка, познания и умения. С комфортен чифт маратонки ще можете стартирате когато и да е.
8. Прави кожата по-красива
Благодарение на потенето по време на бягане тялото се пречиства от токсините, а кожата става красива и сияеща.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР