Днес посвещаваме рубриката си за актуални съвети за времето на

...
Днес посвещаваме рубриката си за актуални съвети за времето на
Коментари Харесай

Кое е най-добре да ядем в зимна депресия: Какво да правим с времето в карантина - slava.bg

Днес посвещаваме рубриката си за настоящи препоръки за времето на изолираност, карантина, сезонна меланхолия, на храните, които международните учени предлагат за това време на малко светлина - и в дословен, и в метафоричен смисъл. Лайфхак, използван за всеки. Вчера разказахме кои течности ни правят работа против това заболяване на душата, което специалистите назовават SAD - вода, чай, топло мляко, а в случай че е алкохол - в дребни дози.
Освен повече вода, ни трябват повече витамини - изключително Д, за който сме писали доста, само че също и повече белтъчини, и повече омега 3.
Университетът в Калифорния, където казусът е доста по-малък, в сравнение с в Европа, тъй като се радват на доста повече слънце от нас, само че отново усещат зимния проблем, дори прецизират от кое тъкмо организмът изпитва максимален дефицит.
Това са по този начин наречените "постни " белтъчини - т.е. тези, които не си набираме примерно през телешкото, а посредством зеленчуци, ядки, варива и така нататък Който не може напълно без мръвка, да я размени с риба или най-много - пиле. Фаворит от продуктите за гарнитура пък е грахът, който при соца беше доста известен у нас, а в този момент е със спаднали акции.
Препоръчват се също цитруси, листни зелево - марулеви храни, плодове от близки краища, изключително ябълки. Тук важи правилото, че най-полезни за индивида, живеещ на обещано място, са точно тези блага на природата, които се раждат във времето и на мястото, което сега населява. Тази акомодация е по-лесна за организма. И тъкмо това е огромен проблем у нас, където над 80% от плодовете се внасят, освен това надалеч освен от близки места. Но най-малко по тип можем да избираме какво да вземем от магазина и да сложим на масата.
Горските плодове също се оказват добра храна за сезона, изненадата е, че най-хубави се считат шоково замразените.
Тъмният шоколад е доста потребен, изключително за хората, които употребяват повече умствена сила, разчитат на ентусиазъм и имат потребност да компенсират поражданите от труда им главоболия. И идеалната композиция е с топло мляко.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР