Днес подписахме договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с

...
Днес подписахме договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с
Коментари Харесай

Община Сърница с първи спечелен проект през новата година за...

Днес подписахме контракт за даване на безплатна финансова помощ с Министерството на околната среда и водите, Главна дирекция „ Оперативна стратегия – Околна среда “ за осъществяване на план: „ Нулеви боклуци - въвеждане на положителни практики за предварителна защита генерирането на битови боклуци посредством образования за компостиране и основаване на публичен екологичен център “ - заяви кметът на община Сърница Неби Бозов.
Стойността на плана е 391 000 лева и ще се извършва за интервал от 18 месеца. Целта е образуването на общество с нулеви боклуци, чрез повишение на публичното съзнание за съблюдаване на йерархията за ръководство и понижаване на количествата депонирани твърди битови боклуци. Демонстрационният план ще бъде осъществен на територията на общ. Сърница.
В рамките на плана се планува основаването на екологичен център за повишение осведомеността и образуването на общество с нулеви боклуци, който ще бъде самостоятелен в постройката на Културния дом в гр. Сърница. Предвиждат се строително-монтажни работи за слагане на климатична и вентилационна апаратура. Ще бъде обезпечено и обзавеждане и съоръжение за залата – LED екрани, проектор, екран за планиране, аудио система, маси, столове и други
На 150 семейства от общината ще бъдат раздадени контейнери за домашно компостиране, като участниците ще преминат през профилирано образование за осъществяване на тези активност, приложимост на контейнерите и следващо използване на компоста. Ще се изготви стратегия за нулеви боклуци на общ. Сърница. Ще бъдат проведени акции за разпространение на резултатите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР