Днес почитаме паметта на един такъв революционер - Христо Ботев.

...
Днес почитаме паметта на един такъв революционер - Христо Ботев.
Коментари Харесай

За героизма от парламентарната трибуна frognews.bg

Днес почитаме паметта на един подобен бунтовник - Христо Ботев. Но горчивият усет в устата от вчерашната преживелица в Народното събрание стои. За какъв подвиг приказва през днешния ден Костадин Костадинов от “Възраждане ”, откакто негов народен представител наплю различен в оня противен сюжет към парламентарната естрада? Нима всичко, което видяхме през вчерашния ден, беше героично? Не мисля. 

 

“Днес ние не почитаме единствено паметта на героите, през днешния ден ние не би трябвало да забравяме, че огромна част от нашите герои бяха предадени не от кого да е различен, а от личния си народ ", сподели Костадинов и уточни, че през днешния ден е ден, в който ние вършим вътрешно своя избор като какъв ще живее народът ни и като какъв ще почине - като воин или като изменник.

 

Лайтмотивът за измяната в българския политически хайлайф “Възраждане ” не са подхванали от през днешния ден или през вчерашния ден. Това е систематична позиция, която обаче стъпва само и единствено върху популизъм и опит за черпене на електорална мощност. 

 

Ето по този начин да вземем за пример “Възраждане ” започнаха събиране на подписи за референдум “за опазване на българския лев ” - опит да се забави участието на страната ни в Еврозоната. В разгара на акцията се появиха всякакви подправени вести, че на гърба на евромонетата конник тъпче българският лъв (разбирайте лев), макар че на гърба на всички български монети към днешна дата стои въпросният Мадарски конник. Тезата обаче бе възприета безрезервно и споделяна хиляди пъти в обществените мрежи. 

 

Ето по този начин да вземем за пример “Възраждане ” сезира прокуратурата за осъществяване на закононарушение срещу републиката от ПП-ДБ след публикуваните записи от срещата на Политическа партия, в които се загатват чистки и координиране на служби с непознати посолства. Прокуратурата е упълномощила инспекция на ДАНС. Какво ще покаже тя - ще забележим. 

 

Но въпросът тук е различен. 

 

От ДАНС, чийто началник е назначен от президента Румен Радев през 2021 година, показаха в пленарна зала, че няма процедура за координиране на назначенията по високите етажи на службите с партньорски страни. В същото време някогашен началник на Военното разузнаване уточни, че от 2000 година насам се вършат съгласувания на шефовете на службите с НАТО. 

Възможно е да се търси връзка сред държанието на “Възраждане ”, служебното държавно управление и самия президент Румен Радев, който през вчерашния ден заприказва за “пълзяща тирания ” - съмнително съвпадане с реториката на Костадин Костадинов.

 

“Възраждане ” не престават да играят като “единствените бранители на българския народен интерес ”. Протестират интензивно против западните полезности, участието ни в Европейски Съюз, еврозоната и НАТО, замерят постройката на европейска институция с алена багра. В същото време Костадинов и “Възраждане ” отхвърлят да поддържат Русия, само че пък съветската посланичка даде рамото си за групировката в това комфортно изявление пред Мартин Карбовски.

 

Но Костадинов и “Възраждане ” са огромни патриоти, изключително на празници. Та и през днешния ден патриотът Костадинов заприказва за героичните каузи на нашите предшественици. Но някак ми звучи неприлично. Затова ето няколко въпроса. 

 

Патриотично и героично ли е, господин Костадинов, синът ви взе участие в всеобщ пердах? Да, помним доста добре този сюжет. Става дума за сборичкване сред деца, а за случая разказахте самичък в обществените мрежи. Постът по-късно изчезна, тъй като бяхте обществено укорен поради гордостта, която демонстрирахте от постъпката на сина си. 

Героично и патриотично ли е, господин Костадинов, да гоните публицисти от конференция на “Възраждане ” под предлог, че са платени от непознати посолства и не са публицисти? Има два такива случая, а последният подобен бе с журналистка от Българската национална телевизия. Ваши съпартийци и симпатизанти едвам не набиха млада жена. Греша ли? 

 

Патриотично и героично ли е, господин Костадинов, да се пробвате да въведете мракобесен закон по съветски обичай за “чуждите сътрудници ”, който да послужи за принуда против медиите? 

 

Питам единствено. 

 

С патриотизма от парламентарната естрада би трябвало да се внимава постоянно. Особено когато идва от компрометирани политици във времена на политически безпорядък. 

 

Джесика Вълчева  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР