Днес по време на второто заседание на Националния пандемичен комитет

...
Днес по време на второто заседание на Националния пандемичен комитет
Коментари Харесай

Ето кой показател ще е водещ при въвеждането на нови COVID м...

Днес по време на второто съвещание на Националния пандемичен комитет бяха показани данни по отношение на натовареността на здравната система, в това число настоящата претовареност на леглата за консервативно и интензивно лекуване на пациенти с COVID-19 - индикатор, който ще бъде водещ при въвеждането на нови противоепидемични ограничения , оповестиха от Здравното министерство.

Членовете на комитета още веднъж се сплотиха към нуждата от усилване на контрола по въведените ограничения в страната, защото това би спомогнало за ограничение разпространяването на COVID-19.

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев осведоми за влязлата в действие от през днешния ден заповед на здравния министър, с която се понижава продължителността на изолацията и карантината.

Междувременно стана ясно, че до края на седмицата ще бъде оповестена нова покана за обезпечаването на нужните за просветителната система щадящи проби за възпитаници от първи до 12-ти клас, защото целта на държавното управление е гарантирането на присъствено образование в учебно заведение. Това уточни министърът на опазването на здравето Асена Сербезова по време на съвещанието на Националния пандемичен комитет, чийто ръководител е тя, оповестиха още от пресцентъра на здравното министерство.

По думите й периодите на поканата ще бъдат съобразени с наличните досега щадящи проби, тъй че процесът по проучване за COVID-19 в учебните заведения да не бъде преустановяван.
Свързани вести Свикаха Коронавирус щаба в Пловдив, ще има ли нови ограничения? Страховит скок на инфектираните с COVID-19: Новите случаи са 6761, умрелите - 116 Министър Сербезова спря процедурата за закупуване на щадящи проби Нова заповед на Министерство на здравеопазването! Карантината отпада при сложена бустерна доза
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР