Днес отбелязваме Световния ден на психичното здраве. Той е честван

...
Днес отбелязваме Световния ден на психичното здраве. Той е честван
Коментари Харесай

Днес отбелязваме Световния ден на психичното здраве

Днес означаваме Световния ден на психологичното здраве. Той е празнуван за първи път на 10 октомври 1992 година и започва като годишна демонстрация на Световната федерация за психологично здраве, основана през 1948 година.

Психичното здраве е положение на благоденствие, при което индивидите имат умения да се оправят с ежедневните стресови фактори. Психичното здраве може да бъде причина за възникването на редица болести. Профилактиката е от изключително значение, защото всички сме подложени на всекидневен стрес.

Той се смята за един от главните рискови фактори за нарушаванията в психологичното здраве и възникването на редица болести. Комбиниран с други рискови фактори като тютюнопушенето, двигателен инактивитет и нездравословното хранене, води до неведнъж повишение на риска от пораждане и развиване на хроничните неинфекциозни заболявания.

Есенно-зимните сезони са обострящи за някои характерни психологични болести и по-специално за сезонните афективни разстройства и ендогенните депресии. Счита се, че 30% от популацията страда от есенна меланхолия. Една от главните аргументи е намаляването на слънчевата светлина.

Без нея човешкото тяло създава по-малко серотонин - хормонът на щастието. Това има отношение и към депресията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР