Днес Opel представи стратегическия план PACE! за възстановяване на финансовите

...
Днес Opel представи стратегическия план PACE! за възстановяване на финансовите
Коментари Харесай

Планът PACE! дава нова посока на Opel

Днес Opel показа стратегическия проект PACE! за възобновяване на финансовите основи и усилване на устойчивата конкурентност и напредък на компанията след сливането с PSA. Всички начинания в тактиката ще допринесат за постигането на позитивен действен свободен паричен поток, както и повтарящ се действен марж от 2% на първия стадий до 2020 и 6% до 2026 за автомобилното отделение, съобщи Михаел Лошелер, основен изпълнителен шеф (CEO) на Opel Automobile GmbH.

„ Комбинирайки мощните си страни ще бъде разгърната годишната синергия на равнище Groupe PSA на 1,1 милиарда евро до 2020 и 1,7 милиарда евро до 2026. Всички дейности ще допринесат за по-нисък финансов предел на равновесие за Opel/Vauxhall от 800 000 автомобила, създавайки печеливш бизнес модел без значение от възможните трудности ”, добави Лошелер.

Имайки цялостен достъп до технологиите на Groupe PSA, Opel/Vauxhall ще стане водач по ниски излъчвания на CO2 в Европа. Към 2024 година, всички европейски леки коли ще бъдат електрифицирани, като ще оферират напълно електрическо задвижване или plug-in хибридна версия наред с ефикасните мотори с вътрешно горене. До 2020 г, Opel/Vauxhall ще има четири електрифицирани модела на пазара, в това число Grandland X PHEV и идващото потомство Corsa с напълно електрическа версия.

Компанията ще усили своята конкурентоспособност до 2020, да вземем за пример посредством понижаване на разноските с 700 евро на автомобил. Ефективността на маркетинговите разноски ще бъде увеличена с над 10%. Цялостната успеваемост ще бъде увеличена посредством понижаване на сложността на всички функционалности със съответствие сред G&A/приходи от 5,6% на 4,7% и целяща да приведе компанията към бенчмарка за промишлеността във връзка с съотношението сред разноски за заплати и доходи.

Оптимизирането на R&D и CapEx на 7-8% от приходите от коли, произвеждане и административни процеси до 2020 и реализирането на работен капитал от 1,2 милиарда до 2022 също ще способства за огромна синергия.

Подобряването на конкурентоспособността на индустриалните фабрики ще докара до нови алокации на коли, които ще обезпечат по-добра степен на асимилиране през идващото десетилетие.

Двете платформи CMP и EMP2 на Groupe PSA ще бъдат ситуирани във всички фабрики на Opel/Vauxhall. Като начало един SUV модел основан на EMP2 ще се създава през 2019 година в завода в Айзенах, а основаният на EMP2 модел в D-сегмента ще се създава в Рюселсхайм. Алокацията на задвижващите елементи в индустриалните обекти на Opel/Vauxhall ще бъде съпроводена от прекосяване от мотори и трансмисии на GM към такива на Groupe PSA.

„ PACE! ще освободи нашия цялостен капацитет. Този проект е първокачествен за компанията, да отбрани нашите чиновници от препяствията и да направи Opel/Vauxhall устойчива, печеливша, електрифицирана и световна компания. Нашето бъдеще ще бъде обезпечено и ние ще допринесем с нашите немски отлични достижения за развиването на Groupe PSA. Изпълнението към този момент стартира с всички екипи, които са подготвени да реализират задачите ”, акцентира Михаел Лошелер.

Планът е формиран с ясния блян да бъдат непокътнати всички фабрики и да има възпиране от насилствени съкращения в Европа. Необходимите и устойчиви съкращения на цените на труда ще се реализиран чрез ограничения като новаторски концепции за работното време, доброволни стратегии и даже схеми за ранно пенсиониране.

Всички нови коли на Opel/Vauxhall ще бъдат инженерно основани в Рюселсхайм, който ще бъде трансфорат в световен способен център на целия Groupe PSA. Първите експертни области са разпознати, да вземем за пример, горивни кафези, някои технологии за самостоятелно шофиране и асистиращи лидера разработки. Това в допълнение ще подсигурява немското инженерно качество и наличните нововъведения. Общата численост на платформите, които Opel/Vauxhall употребява за своите леки коли ще бъде понижена от 9 сега на 2 до 2024. Нещо повече, семействата мотори ще бъдат усъвършенствани от 10 понастоящем на 4.

„ Оптимизирането на архитектурите и фамилиите от двигателни доста ще понижи сложността на разработките и производството, което ще сътвори огромни резултати и синергии, допринасящи за общата доходност ”, съобщи Лошелер.

Opel/Vauxhall ще премине на ефикасните и гъвкави автомобилни архитектури на Groupe PSA по-бързо от предстоящото в началото. От 2024 г нататък всички модели леки коли на Opel/Vauxhall ще бъдат основани на взаимни архитектури на Groupe PSA. Следващият модел, който ще бъде създаден през 2018 година, е Combo, а идващото потомство на бестселъра Corsa – през 2019 година Този темп ще бъде удължен с по една огромна премиера всяка година. Opel/Vauxhall ще стартира 9 нови модела до 2020 г, в това число всеки вид каросерия. Тази линия ще даде опция да се усили ценовата мощ на марките Opel/Vauxhall и да се понижи разликата по отношение на бенчмарка с четири пункта.

Ръстът на продажбите на в допълнение профилираните и укрепени марки Opel/Vauxhall ще бъде подсилен от начинания като стартирането на даже още по-привлекателни финасови оферти, както и цялостно лизингово обслужване посредством Финансовите услуги на Opel и Vauxhall.

Допълнително Opel ще навлезе в над 20 нови експортни пазара до 2022 година Освен това Opel ще изследва световните средносрочните благоприятни условия за печеливш експорт.

За да подтиква растежа на финансово привлекателната търговия с лекотоварни коли (LCV), Opel/Vauxhall ще стартира нови модели и ще навлезе в нови пазари с ясната цел да усили своите продажби на LCV коли с 25% до 2020 година спрямо 2017 година

„ PACE! е създаден от Opel/Vauxhall в интерес на нашите чиновници като неотложен метод за увеличение на достиженията ”, добави Лошелер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР