Днес облачността ще се задържи значителна с превалявания, на повече

...
Днес облачността ще се задържи значителна с превалявания, на повече
Коментари Харесай

Жълт код за интензивни валежи е обявен в 10 области


Днес облачността ще се задържи забележителна с валежи, на повече места и по-интензивни - следобяд и вечерта. Ще има и гръмотевици, осведоми Нова тв.
Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 11 и 16 градуса, в София - към 12. Жълт код е разгласен в 10 области на Западна и Северна България за интензивни превалявания. Очакваните количества с дъжд са до 20-25 мм. Ще духа слаб, в Югоизточна България и тук-там северно от планините - сдържан до мощен юг-югозападен вятър. Пет области в Южна България са с жълт код за мощен вятър, като поривите ще доближават до 22-24 м/сек.
Максималните температури ще бъдат сред 21 и 26 градуса, в София - към 22. През нощта против сряда преваляванията ще спрат, а облачността ще намалее до ясно време.
В планините ще има забележителна облачност и превалявания, на повече места - в следобедните часове. Ще има и гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 16 градуса, а на 2000 метра - към 10.
Над Черноморието ще бъде най-вече облачно. Следобед и вечерта тук-там ще има валежи. Ще духа сдържан, по южното крайбрежие - краткотрайно мощен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 23 и 26 градуса. Температурата на морската вода ще е от 16 до 20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В сряда превалявания не се чакат, а температурите ще се покачат и ще бъдат сред 24 и 27 градуса, за София - 24. 

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР