Днес облачността над цялата страна ще бъде значителна и на

...
Днес облачността над цялата страна ще бъде значителна и на
Коментари Харесай

Облачно време с кратки превалявания на Разпети петък

Днес о блачността над цялата страна ще бъде забележителна и на обособени места ще превали временен дъжд . Около и след обяд облачността над Западна България ще се раздра и ще намалее. Вятърът от юг-югоизток ще се усили, в западните региони на Дунавската низина ще бъде от изток. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 24°, по морския бряг - по-ниски, в София  - към 20°. Атмосферното налягане ще се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за април.

Над Черноморието ще има забележителна облачност, само че единствено на обособени места ще превали. Ще духа сдържан юг-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 11°-12° по носовете до 18° в останалите региони. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще има забележителна облачност, след обяд основно над масивите от Западна България с краткотрайни понижения. Вятърът от югозапад ще се усили и след обяд ще бъде мощен, по най-високите елементи на планините - плевел. Температурите още ще се покачат и оптималната на 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра - към 7°.

През празничните дни вятърът ще е от юг и температурите ще продължат да се покачват, в неделя в цялата страна, с изключение на по Черноморието, оптималните ще са над 20° , в обособени региони до 26-27°. В събота в Дунавската низина южният вятър ще се смени със северозападен, ще е до сдържан и тук-там в северозападната половина от страната ще превали и прегърми, в обособени региони - интензивно; вероятни са и градушки.

Сутрешните температури ще са от 3-4° в котловините на Югозападна България до 8-10° на изток, където преди обяд вятърът ще е към момента с южна съставния елемент. Максималните ще са най-вече сред 20° и 25°, по-ниски по Черноморието. На Великден ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е дребна. Още ще се затопли.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР