Днес най-вероятно ще имаме още една добра новина, свързана с

...
Днес най-вероятно ще имаме още една добра новина, свързана с
Коментари Харесай

Премиерът: Днес най-вероятно ще имаме още една добра новина, свързана с азерския газ

" Днес най-вероятно ще имаме още една добра вест, обвързвана с азерския газ “, заяви Петков, изброявайки част от най-големите вложения, които България възнамерява по време на икономическия конгрес " Инвестиции и райони 2022 ".

" Възможностите би трябвало да бъдат употребявани по най-умния метод. В момента картата на Европа се предначертава “, сподели Петков.

По думите му, значимата тематика с Румъния, в подтекста на Балканите, е обвързвана с построяването на мостове сред двете страни, за които се приказва от 30 години и на които времето е пристигнало.  

Гърция е поискала оптималната икономическа съгласуваност с България, проектът за интерконектора да бъде сбъднат оптимално бързо, страната ни да бъде част от вложенията в гръцките пристанища, както и сред двете страни да има по-голяма енергийна съгласуваност, когато се отнася за ток и газ.

Сърбия и Македония, от своя страна, са удостоверили, че желаят да имат диверсификация през България.

" Така че внезапно районният взор в новата карта на Европа се оказа, че дава опция инфраструктурните планове да бъдат още по обединени, още по свързани, а ние на Балканите сме 65 милиона индивида. Като пазар представете си, в случай че можем да обединим енергийните си инфраструктури, а бизнес плановете да работят дружно. Това може да стане най бързо растящият район в Европа “, добави Петков.

Най-големите планове за вътрешни вложения

" На първо място би трябвало да отпушим строителството на нашите автомагистрали, които сега са в много сложна обстановка. Там има платени задатъци, само че няма издигната автомагистрала. Северна България, сега действително е в изолираност и по този начин с два моста на Дунава няма автомагистрала “, сподели Петков, предава bTV.

Министър-председателят уточни като значима инвестиция и невиждана апаратура на акумулатори на редовно равнище.

" Как работят тези вложения сега? Имате план примерно безоблачен слънчев парк имате акумулатори към него, само че никой не е правил до този миг апаратура на акумулатори на редовно равнище. Това значи, че без значение от кое място идва силата вие могат да компенсират. Реално вършим 1 нов съвременен ПАВЕЦ “, уточни той.

Той разгласи и че другата съществена инвестиция ще бъде в човешки капитал във Фонда " Стамболов “, който възнамерява да подкрепи изпращането на най-умните хора да учат по света, в случай че по-късно се върнат в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР