Днес Народното събрание ще гласува поредната оставка в кабинета на

...
Днес Народното събрание ще гласува поредната оставка в кабинета на
Коментари Харесай

Гласуват оставката на земеделския министър

Днес Народното събрание ще гласоподава следващата оставка в кабинета на Борисов, откакто през вчерашния ден министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка.

Премиерът Борисов незабавно одобри оставката, а на мястото на Порожанов предложи ръководителя на отрасловата комисия в Народното събрание Десислава Танева. Тя е четвърти мандат народен представител от ГЕРБ, а също така има опит на този пост, защото беше аграрни министър във второто държавно управление на Борисов (от 7 ноември 2014 година до 27 януари 2017 г.) и някогашен аграрни министър от второто държавно управление на Борисов.

Порожанов напуща поста си заради замесването му като някогашен началник на Държавен фонд " Земеделие " в аферата с къщите за посетители на доближени към властта и разпитван като очевидец по делото за източване на европари от предприемача Миню Стайков.

По-късно стана ясно, че има разминавания и в подадената от Порожанов имуществена декларация пред антикорупционната комисия, предава Българска национална телевизия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР