Днес над Източна България облачността ще е по-често значителна, с

...
Днес над Източна България облачността ще е по-често значителна, с
Коментари Харесай

Днес температурите леко ще се повишат, но пак ще вали

Днес над Източна България облачността ще е по-често забележителна, с валежи от дъжд. Над западната половина от страната преди обяд ще е най-вече слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали кратковременно. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър. Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще са сред 17 и 22 градуса. Такава ще бъде прогнозата за времето на 2 юни,по данни на Национален институт по метеорология и хидрология.
Във вторник през нощта над югозападните региони ще е най-вече ясно, над останалата част от страната - най-вече облачно. На доста места в Северна България ще превалява дъжд. Ще бъде съвсем безшумно, в Източна България със слаб североизточен вятър.
В сряда над Черноморието облачността ще е по-често забележителна, с валежи от дъжд. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 16 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще е променлива, с валежи от дъжд, над към 1800 метра - дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 12 градуса, на 2000 метра - към 5 градуса.
В четвъртък и петък температурите ще се покачат с два-три градуса, само че към момента ще е относително студено за началото на юни. Над Западна България ще доминира слънчево време, а над източната част от страната облачността ще е раздрана, най-вече забележителна, не са изключени и изолирани слаби превалявания. Вятърът ще е слаб от север-северозапад.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР