Днес на заседание на парламентарната група на ЕНП в Брюксел

...
Днес на заседание на парламентарната група на ЕНП в Брюксел
Коментари Харесай

Александър Йорданов: ЕНП подкрепя напълно правителството на България

" Днес на съвещание на парламентарната група на ЕНП в Брюксел се организира обмяна на отзиви с ръководителя на партията Доналд Туск, създател на политическата партия Гражданска платформа и неин ръководител (2003 – 2014), министър-председател на Полша (2007 – 2014) и ръководител на Европейския съвет (2014 - 2019).
Засягайки необятен кръг въпроси и главно за обстановката в Беларус, връзките с Англия след Брекзит и други господин Туск обърна внимание и на обстановката в България като акцентира, че ЕНП е належащо да прояви взаимност с „ нашите другари “ от Политическа партия ГЕРБ, тъй като главното за ЕНП е солидарността "
Това написа в своята Фейсбук страница евродепутатът от групана на Европейската национална партия Александър Йорданов.
" Но от дебата отсъстваше Радан Кънев - единственият, който в ЕНП би изразил друго мнение. Отсъствието му е обяснимо с обстоятелството, че самодейността, която предприе за спор в европарламента по „ политическата рецесия в България “ бе подкрепена единствено от съперници на ЕНП - социалисти, зелени, извънредно леви и ляволиберали. С което на практика смъкна маската, която си бе наложил на „ десен политик “. Вероятно се усеща виновен. 
Изказалите се депутати от ЕНП единомислещо поддържаха тезата за взаимност с ръководещата в България партия. И подчертаха, че постоянните избори са мястото, където жителите би трябвало да покажат своите политически желания. От българските депутати се изрекоха доктор Андрей Ковачев, Асим Адемов и моя благосклонност ", разяснява още Йорданов, като споделя и своето изявление. 

" Уважаеми господин ръководител Туск,
драги Манфред,
уважаеми сътрудници,
Нормално е жители да стачкуват. Това потвърждава, че в България има настояща народна власт. Но би трябвало да си отговорим най-малко на три въпроса:
Първият е, кои са уредниците у нас на митингите, тъй като е очевидно, че не става дума за импровизиран цивилен митинг във връзка да вземем за пример на това да се носят или не маските по време на пандемията от Ковид-19.
Вторият е каква е задачата на уредниците.
Третият - спазено ли е върховенството на закона при митингите.
Отговорът на първия въпрос е, че митингите са проведени от извънпарламентарни партии и подкрепени интензивно от парламентарната Българска социалистическа партия, някогашна комунистическа. Много от изявените лица уредници и участници в тях са от известни комунистически семейства, а други са били и сътрудници и сътрудници на някогашните комунистически секрети служби.
Протестите се поддържат от проруския президент Румен Радев. Кандидатурата му за този пост е била съветвана с генерала от съветското външно разузнаване Леонид Решетников, на който българското държавно управление предходната година наложи 10 годишна възбрана за влизане в страната, поради опасност за националната сигурност. Президентът освен поддържа митингите, само че насочва и директни апели за събаряне на държавното управление и за оставка на основния прокурор. Така той нарушава съществени текстове на конституцията, съгласно която би трябвало да бъде обединител, а не разединител на нацията. Действията му през целия мандат и изключително през последните месеци, се вписват органично в съветската хибридна война против България. Неговата нападателна офанзива против държавното управление стартира откакто то подписа контракт със Съединени американски щати за закупуване на американските изтребители Ф-16, с които да бъдат сменени съветските изтребители МИГ, изгони от страната съветски разузнавач и авторитетен съветски предприемач, и стартира следствие за приключване на секретна информация от президенството, както и за реализиране на „ търговия с въздействие “ на президентски съветници. 
Веднага след избирането на господин Радев за президент упоменатият военачалник от съветското разузнаване направи изказване, че той ще изиграе „ забележителна роля “ за излизането на България от Европейски Съюз и НАТО. Днешните дейности на президента са доказателство, че този проект е в деяние. И е позорно, че политици, които у нас се показват за десни са част - умишлено или не, от този сюжет. Ако е умишлено е доста неприятно, а в случай че е неумишлено е просто неуместно.
Европейската комисия е наясно с триумфите на държавното управление - икономическа и финансова непоклатимост, сполучливи решения в обществената сфера, довели до действително повишение на приходите във всички сфери. Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз бе оценено като сполучливо. Страната ни бе призната в така наречен чакалня на Еврозоната и на банковия съюз. Правителството вкара навреме нужните защитни и изключителни ограничения против пандемията от Ковид-19 и България избегна първият най-жесток удар на пандемията.
Протестът в България се поддържа от избягали в чужбина от правораздаването знакови лица на проведената престъпност. Едно от тях се укрива в Дубай и има голям брой повдигнати обвинявания, което значи, че би трябвало да бъде изправено пред съда. При легален обиск в дома му бяха открити над 5 000 нерегистрани антични предмети, чиято безспорно висока стойност сега се прецизира. Той непрекъснато насочва в социалите мрежи апели за усилване на протестната експанзия, тъй като нямало гражданска война без кръв. Известен някогашен банкер, подкрепящ също уредниците на митинга, се укрива от правораздаването в прилежаща Сърбия, чиято проруска политика не предстои на подозрение.
Протестът се поддържа и от медии, чиито притежатели са някогашни сътрудници на Държавна сигурност или свързани с съветски олигарси, както и от публицисти и даже дипломати, също с принадлежност към Държавна сигурност.
За първи път от началото на демокрацията българската прокуратура предприе решителни и систематични дейности против проведената престъпност. Затова и митингът стартира с офанзива против новия основен прокурор. Редица „ почтени предприемачи “, забогатели по магичен метод за малко време, основателно се тормозят, че почналите каузи против тях няма да бъдат безрезултатни. Затова също поддържат митингите. Склонен съм да ги схвана.
Въпросът за какво и партията ДСБ, на която сътрудника Радан Кънев бе несполучлив ръководител, с виновност за оставането й отвън Народното събрание на предишните парламентарни избори, взе участие в тези митинги има отговор. Защото тази партия е в коалиция с партии съперници на нашето дясно политическо семейство - Зелените и ляволибералната " Да, България ". 
Сред уредниците на митинга е и прочут основател на уеб сайтове за подправени вести и разпространяване на дезинформация. Основният език на митингите е езикът на омразата.
Видни интелектуалци, академични професори, известни обществени персони - режисьори, политици с опит, взели участие интензивно в демократичните промени през 90-те години и политолози са подложени на непрекъснати закани от страна на протестиращите, които си разрешиха да нападат даже международно известната певица Райна Кабаиванска, единствено тъй като тя изрази недоумението си от държанието на президента.
Моят отговор на втория въпрос - за задачата, е, че в България е в ход не митинг, а както уредниците го назовават „ въстание “. Уважаеми сътрудници, това е опит за държавен прелом с присъединяване на президента на страната.
Отговор на третия въпрос е, че уредниците на митинга не съблюдават закона и организират своите обществени демонстрации без нужното позволение. Сам по себе си този факт ги слага в недемократична позиция. Седмици наред те блокираха нелегално основни пътни кръстовища в столицата, издигнаха върху тях палаткови лагери, попречиха напредването и естествения живот на жителите, атакуваха недоволни от противозаконното им държание жители, в това число и дами.
Символи на протестиращите станаха говорещите за противозаконна разпра черни ковчези и чували, както и издигнатите бесилки по електрическите стълбове. Постоянно от участници в митингите се насочат апели за гибел. Организаторите приканиха и за всеобщо присъединяване в така наречен от тях „ Велико национално септемврийско въстание “. То се организира без триумф на 2 септември, когато бе изработен опит за офанзива против Народното събрание - знак на демокрацията. Утре се чака ново „ национално въстание “. Но къде в демократична Европа гражданските митинги се назовават въстания?
 Александър Йорданов: Евроатлантиците приказват единствено истината, съперниците на НАТО лъжат Александър Йорданов: Евроатлантиците приказват единствено истината, съперниците на НАТО лъжат
Доколкото познавам Стево Пендаровски, той е с евроатлантическо мислене, а такива хора са по-искрени, тъй като евроатлантизмът пази ис...
Преди няколко дни уредниците на митинга оповестиха, че след триумфа на „ въстанието “ ще провеждат " Народен съд ". Такъв е бил проведен в България след окупацията на страната от руската войска през септември 1944 година Той е бил орган на комунистическия гнет. Близо 3 000 души са наказани на гибел - хайлайф на българската нация. Други десетки хиляди са хвърлени в комунистическите концлагери. Но днешните „ протестиращи “ употребяват точно тази символика и асоциация. А може би това е разбирането им за „ господство на закона “? 
В България няма цивилен митинг, а опит за държавен прелом посредством „ въстание “ инспирирано от Москва. То има лявоекстремистки темперамент. Темата корупция е единствено заслон за същинските цели на уредниците на въстанието - дестабилизацията на страната и задържането й в съветската зона на въздействие, която е точно зоната на корупцията и на мафията.
Правителството предложи решение на рецесията - осъществяване на избори за Велико национално заседание, което да одобри нова конституция, която да в профил минусите на актуалната, които са известни още от момента на приемането й през 1991 година Така се дава опция идващият парламент - Великото национално заседание, да се трансформира в парламент на промените. Нещо повече, министър председателят съобщи, че е подготвен да подаде оставка незабавно откакто Народното събрание гласоподава за привикване на Велико национално заседание.
До датата на постоянните избори остава половин година. Време, което е премного партиите да активизират своите гласоподаватели и да реализират стремежи от тях резултат. Но задачата на „ въстаниците “ е проруският президент да сформира служебно държавно управление, което да организира предварителни избори. Конституцията планува такива избори и служебно държавно управление единствено в краен случай, т.е. единствено откакто Народното събрание след три опита не може да сформира държавно управление. Следователно тази упоритост е безусловно безмислена, в случай че няма прикрит план - определяне на президентска тирания при разхлабен парламент. Президентът неистово желае да поеме ръководството на страната, в това число и благодарение на „ въстание “. Впрочем, една от последните прояви на „ въстаниците “ бе поругаването, посредством боядисване с алена багра и замерване с яйца, на две столични християнски църкви, едната от които съществува от XI век.
В умозаключение, обръщам внимание, че в Европейски Съюз господство на закона не се реализира с „ въстание “ или гражданска война. Така се постигаше „ господство на закона “ единствено в Съветския съюз. Затова и приканвам всички сътрудници да осъдят метежа против демокрацията в България и против демократично определените институции. Ние би трябвало да изразим съществено безпокойствие от опитите за дестабилизация на страната. Защото така наречен въстание не е спокойно средство за реализиране на демократична цел. Протестите в България нямат нищо общо със отбраната на цивилен права и свободи и с демократичните европейски полезности. Той е война против върховенството на закона и демократичната страна ", приключва позицията на Александър Йорданов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР