Днес, на 16 и 17 май президентът Румен Радев ще

...
Днес, на 16 и 17 май президентът Румен Радев ще
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев ще посети Германия

Днес, на 16 и 17 май президентът Румен Радев ще бъде на посещаване в Германия по покана на своя сътрудник президентът Франк-Валтер Щайнмайер , оповестиха от прессекретариата на президента. 

В делегацията на българския държавен глава са включени представители на управленията на национално представителните работодателски организации в България, както и управлението на най-голямата икономическа зона на Балканите " Тракия ". В състава на делегацията са също и п редставители на бизнеса с към този момент открити партньорства в Германия в региона на различните енергийни източници. 

Днес в Берлин президентът ще се срещне с представители на българската общественост в българското посолство.  

На 16 май, понеделник, президентът Румен Радев ще организира среща " на четири очи " със своя сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер в президентския замък " Белвю " в Берлин. След това българският държавен глава ще беседва и с канцлера на Германия Олаф Шолц във Федералното канцлерство. По-рано денем е планувана и среща с кмета на Берлин Франциска Гифай.

Във фокуса на диалозите се чака да бъдат двустранните връзки сред България и Германия, задълбочаването на икономическото и капиталовото съдействие, тематики от дневния ред на Европейския съюз, диверсификацията на енергийните доставки и подсилване на сигурността на Европа в подтекста на войната в Украйна .

Президентът Румен Радев ще взе участие и в Германо-български бизнес конгрес, проведен от Германската индустриално-търговска камара, който ще се организира в Дома на немската промишленост в Берлин. 

На 17 май в Хамбург президентът ще се срещне с министър-председателя на провинция Хамбург и кмет на града Петер Ченчер. 

В рамките на визитата си във втория по величина град в Германия българският президент ще се срещне с управлението на Търговската камара в Хамбург и ще посети компанията Aurubis AG, която развива дейна активност в България. 

По-късно денем президентът Румен Радев ще беседва и с наши сънародници, които живеят в Хамбург. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР